Alexandrina: „Am avut o perioadă în care mă gândeam să mă mut în Timişoara“

Alexandrina: „Am avut o perioadă în care mă gândeam să mă mut în Timişoara“

După cinci ani de la debutul ei cu albumul „Om de lut“, Alexandrina se pregăteşte pentru lansarea noului material discografic numit “Flori de Spin”, un punct de cotitură în muzica solistei, acesta fiind un album produs 100% de ea, compoziţiilor şi versurilor proprii adăugându-li-se şi orchestraţia originală, updatată la sonorităţile contemporane. Pe lângă  cele patru single-uri apărute deja, “Oraşul Umbre”, “Pijamale reci”,”Flori de spin” şi “Spre sud” albumul conţine atât piese mai vechi, cunoscute de public din concerte, precum Avionul de aur, Te simt, Cea mai frumoasă parte din lume cât şi piese noi. „Pe Flori de Spin au cântat corul florilor, orchestra greierilor, sirenele din adâncul mărilor, păsările cântătoare migratoare, calimba, pianul, apa, cheile şi chiar telefonul…şi bineînţeles, trompeta. Este prima mea lucrare orchestrată. Am lucrat la album aproape doi ani în studioul lui Attila Lukinich din Timişoara. Am făcut un pas în plus, aşa cred acum. A durat ceva, pentru că nu ştiam cum e să faci orchestraţie muzicală. Am învăţat din mers, intuitiv. Am pornit la drum cu 23 piese dintre care am ales 15. Ca şi pe primul album, m-am ocupat şi de grafica de copertă. Am desenat, am decupat, am compoziţionat. Este un album frumos, după părerea mea. Feminin, armonios şi de ascultat noaptea în căşti“, a declarat Alexandrina.

Cu o voce superbă şi o naturaleţe debordantă, Alexandrina reuşeşte de fiecare dată să-şi vrăjească publicul, iar concertele susţinute de ea în oraşul nostru au avut parte întotdeauna de un feedback pozitiv. Pentru înregistrarea discului aşteptat cu sufletul la gură de fanii ei, solista a făcut naveta între Bucureşti şi Timişoara „Am ales studioul în Timişoara pentru că ne înţelegem bine cu Attila. Tot la Attila Lukinich s-a produs şi primul album, “Om de lut”. Cu Moşu, că aşa i se spune între noi, artiştii, ne înţelegem din priviri. Avem propriul nostru umor. Unul sănătos cu râs din plămâni. Am doar amintiri frumoase legate de acest oraş, cu caţiva prieteni dragi şi apropiaţi. Adina, sau Suri, cum ne numim reciproc, care m-a găzduit în timp ce stăteam la Timişoara să înregistrez, în apartamentul căreia aveam camera mea cu pian electric. Şi fetele de la M12 care mi-au construit accesoriul din cap, pălărioara cu flori din hârtie, care acum înfrumuseţează coperta albumului şi videoclipul “Oraşul Umbre”. Sunt şi alţi mulţi oameni, pe care sunt bucuroasă să-i revăd de fiecare dată când mă întorc la Timişoara. Nu mai zic de Petre, Gabi… asta se ştie. A fost greu să fiu departe de fetiţa mea şi grea a fost distanţa de perna mea din Bucureşti, în sine. Şi nu numai. Dar nu vreau să zdruncin amintirile de dor. Important este rezultatul de care sunt mulţumită. Am nişte Flori de Spin în palme care sună aşa cum mi-am dorit. Aceste flori aduc doar amintiri frumoase“, spune Alexandrina.

alexandrina1
Muzica e suflet, ceea ce în mare mare mare parte lipseşte în peisajul autohton muzical mainstream

Concertul de lansare a noului album are loc astăzi 5 aprilie la Bucureşti, urmând ca lansarea din Timişoara să se desfăşoare în data de 13 aprilie, la Sala Capitol a Filarmonicii. Dragostea Alexandrinei pentru Timişoara este una cât se poate de veridică, din mai multe motive. „Îmi bate inima la Timişoara, pentru că am cu cine cânta, crea. Muzicieni cu care ne întelegem dincolo de cuvinte. Pentru că îmi place Piaţa Unirii cu Regele şi Regina (clădirile alea două spectaculoase). Am avut o perioadă în care mă gândeam să mă mut în Timişoara. E şi mai aproape de Praga, unde stă fratele meu“, spune Alexandrina. Având în vedere faptul că în ultimii ani muzica românească a trecut prin schimbări profunde, am fost curioşi să aflăm care este părerea solistei născute la Chişinău visavis de „felia“ artiştilor autohtoni. „Sunt două nivele. Trupele bune sunt ca întotdeauna, bine ascunse în underground. Pentru că oamenii talentaţi din generaţia nouă nu prea merg (spre deloc) pe cărarea bătută de casele de discuri româneşti. Ei merg pur si simplu, pe drumul lor. Şi trebuie să fii foarte pasionat de muzică, să cauţi muzica bună cu lumânarea ca să o găseşti. Pentru că nu interesează pe nimeni să promoveze valori, cu părere de rău. Au apărut multe trupe noi care sună armonios. Clujul e promiţător, Iaşiul se ridică. Iar ceea ce se vede/aude pe ecrane, produsele promovate de casele de discuri, nu este o muzică de referinţă. Aş fi rea dacă aş spune că nu este muzică? Muzica e suflet, ceea ce în mare mare mare parte lipseşte în peisajul autohton muzical mainstream. Şi nu doar autohton. Dar vorba aia, pentru orice există loc sub soare“, a adăugat Alexandrina.

Sursa: pressalert.ro
Foto: pressalert.ro

Vizualizări: 263

Comentează