Îngrijește corect de pensulele pentru machiaj!

Îngrijește corect de pensulele pentru machiaj!

Curățarea pensulelor pentru machiaj este obligatorie, întrucât o pensulă nespălată şi încărcată cu fard sau fond de ten nu numai că îţi poate strica oricând machiajul, dar şi poate provoca probleme grave ale tenului.

Mai rău este că impuritățile care se adună pe perii îţi pot contamina şi produsele cosmetice, de aceea pentru a evita această situație neplăcută este indicat să cureți pensulele înainte de altă utilizare şi să le speli o dată pe săptămână.
Ideal ar fi să folosim un produs special pentru curățarea pensulele de machiaj pe bază de alcool, pentru că îndepărtează mult mai bine grăsimile, iar aceste produse dau pensulelor o durată mai lungă de viaţă. Dacă nu există o aşa posibilitate atunci folosiți un săpun sau șampon lichid (precum șamponul pentru bebeluși).
Se umezesc firele pensulei cu apă după care se picură puţin şampon în mână şi se freacă blând până se formează spuma. Spuma se îndepărtează cu apă călduță până când apa cu care se clătesc pensulele este curată. Este important să nu tragi de peri pentru că se pot rupe uşor.
Pensulele artificiale trebuie spălate şi mai des, pentru că ele grămădesc mai multe bacterii decât cele naturale.
Ce ţine de burețeii pentru fond de ten şi pudră, ei necesită o îngrijire mai atentă şi trebuie schimbați neapărat la câteva săptămâni. Înmuiați burețeii în apă călduță cu un pic de săpun şi spălați-i cu mâna, clătiți-i cu apă curată, după care îi stoarceți şi îi puneți la uscat.
V.V.

Vizualizări: 332

Comentează