Cum să-ţi faci renumitul machiaj fumuriu „Smokey”

Cum să-ţi faci renumitul machiaj fumuriu „Smokey”

Acest tip de machiaj – foarte solicitat, este destul de uşor de realizat. De asemenea acesta este machiajul preferat al celebrităților deoarece conferă efectul de senzualitate şi mister.

Smokey eyes este potrivit pentru orice tip de ten sau nuanţă a părului, însă le avantajează în special pe blonde sau femeile care au ochii albaştri sau verzi.
Cea mai simplă tehnică de elaborare a acestui tip de machiaj constă în câţiva paşi simpli:
„Fiind un machiaj care are la bază culori închise, recomand să se realizeze mai întâi fardarea ochilor şi mai apoi cea a tenului”, recomandă makeup artista Irina Vrancean.
Aplicam sau conturăm pleoapa mobilă cu ajutorul unui creion negru, insistând pe linia genelor pentru o maxima intensitate a culorii închise. Toate marginile acestui creion le retuşăm cu ajutorul unei pensule.
Conturam de asemenea şi linia genelor inferioare, spre capătul exterior mai îngroşată şi mai intensă la culoare.
Neapărat, pentru a fi siguri că machiajul este rezistent, vom întări zona cu farduri. Se insistă cu mai multă culoare mai mult pe liniile genelor, iar pe margine o vom retuşa.
„Smokey eyes este recunoscut prin trecerea uşoară dintre culori, închis-mediu-deschis. De aceea nu este neapărat să trecem din negru în gri şi apoi în alb. Acum se pot folosi orice culori, puteţi trece din negru în maro, verde, mov, albastru sau chiar culorile arămii”, explică specialista în machiaj.
Poţi aplica un creion negru în interiorul ochiului, pe care de asemenea îl fixezi cu farduri pentru o rezistenţă maximă.
„Se pot aplica mai multe straturi de rimel sau chiar se pot fixa o pereche de gene false care vor întregi look-ul”, a adăugat machieuza.
Dacă machiajul ochilor este în evidenţă atunci poţi folosi o pudră bronzantă şi un iluminator deasupra pomeţilor, iar pentru buze poţi opta pentru un ruj nude.
V.V.

Vizualizări: 308

Comentează