EXCLUSIV! EL îi îmbracă pe băieţii de la Akord şi Ion Paladi! FOTO

EXCLUSIV! EL îi îmbracă pe băieţii de la Akord şi Ion Paladi! FOTO

Cine-a spus că moda este un domeniu strict dedicat femeilor nu l-a cunoscut pe Serghei Grigor. Este fashion adviserul şi proprietarul conceptului store „Florentino Delure” şi, de mai bine de un an, acesta dă lecţii de stil bărbaţilor care vor să arate bine cu orice preţ. Tânărul om de afaceri ne spune cum ar trebui să se îmbrace un bărbat modern şi care sunt stereotipurile create în rândurile moldovenilor.

Serghei Grigor (25 de ani) a lucrat timp de un an în calitate de inginer în România. Însă nu în acest domeniu, dar anume moda a fost cea care l-a captivat dintotdeauna. Astfel, a revenit în ţară şi a pus bazele unui concept store, ceea ce înseamnă un magazin specializat în stilul unui boutique de marcă care se aseamănă cu un showroom. Aici poţi găsi vestimentaţie exclusiv pentru bărbaţi ce aparţine mai multor branduri semnate de producători francezi care lucrează pe bază de ţesături naturale.

Clienţi pe sprânceană

După ce a studiat ingineria în România, Serghei Grigor a hotărât să revină în ţară pentru a pune pe picioare o afacere la el acasă. Bazându-se pe instinct şi pe studiile online făcute în domeniul modelingului şi al marketingului, a fost cel care a pus bazele magazinului pentru bărbaţi „Florentino Delure”.
„Ştiam că în Chişinău este necesar un local care să ofere servicii de calitate la preţuri rentabile. Am mers cu paşi mici şi nu am deschis ceva care să fie cunoscut din start de toată lumea. Evident că la început aveam temeri, mă gândeam că hainele pe care le voi propune nu vor fi apreciate ca atare”, mărturiseşte fondatorul buticului.
Acum, magazinul pe care îl administrează se bucură de un adevărat succes, pragul acestuia fiind călcat de artişti autohtoni, jurnalişti, politicieni, dar şi de bărbaţi care vor să-şi creeze un stil individual. În afară de hainele de calitate pe care le pot găsi aici, clienţii store conceptului primesc şi sfaturi ce ţin de alegerea unei vestimentaţii aşa cum cere cartea.
„Sunt consultant în vânzări, ceea ce înseamnă că e de datoria mea să ofer sfaturi de stil bărbaţilor. Începând cu combinarea culorilor sau alegerea costumului în funcţie de evenimentul pentru care şi-l procură. Pot să mă mândresc cu clienţi precum băieţii de la Akord, Ion Paladi, dar şi alte nume importante”, ne declară stilistul vestimentar.

1623258_647021542010857_91971922_n

Lupta cu stereotipurile

Viitorii miri sunt cei mai frecvenţi clienţi ai lui Sergiu Grigor. Fashionistul încearcă să le ofere sfaturi pentru a arăta impecabil în cea mai importantă zi din viaţa lor, deşi acest lucru nu-i este întotdeauna uşor.
„De cele mai multe ori, mirii vor să meargă pe varianta clasică, fără a se gândi că ulterior nu vor mai avea ce face cu costumul respectiv. Stereotipurile au fost şi vor fi marea problemă cu care mă confrunt. Uneori vin persoane care au în cap o idee fixă parcă fiindu-le frică de personalizare. Însă unui bărbat modern nu trebuie să-i fie frică să-şi definească propriul stil şi să încerce şi alte combinaţii decât clasicul alb şi negru. Cei care-mi acceptă recomandările rămân foarte mulţumiţi. Costumul unui mire poate costa în jur de 3500-4000 de lei, iar stocurile se reînnoiesc săptămânal. Costumele fiind în mare parte exclusive”, ne explică Serghei Grigor.
Acesta ne-a mărturisit că un „must have” al unui bărbat care ţine la imaginea sa este sacoul şi pantofii deoarece acestea oferă eleganţă şi stil, mai ales dacă sunt de calitate. Cea mai scumpă piesa din garderoba adviserului este un costum din lână şi mohair, care costă peste 1700 de euro.

995710_538376279542051_849818897_n

Iubită şi parteneră de afaceri

Serghei ne-a mărturisit că îi place să se evidenţieze prin anumite detalii sau accesorii. Am putea spune că iubita sa se poate considera norocoasă, având alături un partener care nu va spune niciodată că hainele sunt o irosire de bani. Dar pasiunea faţă de modă a bărbatului îi dă uneori bătăi de cap partenerei.
„Pentru că am parte să lucrez într-un magazin pentru bărbaţi, nu merg prea des la shopping, ci îmi dau comandă direct de la producător. În schimb, îmi place să merg cu prietena mea la cumpărături. Uneori aceasta devine un pic invidioasă deoarece am unele piese din garderobă pe care le schimb foarte des. Uneori îi vine cam greu să ţină pasul cu mine, dar încercăm să ne conformăm şi să ajungem la un numitor comun”, spune zâmbind tânărul.
Tot prietena sa este şi partenerul său de nădejde la serviciu. Acesta încearcă să o înveţe toate secretele pe care el le deţine: „E foarte interesant să lucrez alături de Alina. Ea este omul meu de încredere atunci când sunt plecat sau ocupat cu alte treburi ce ţin la fel de magazin”.
În weekend, frumosul cuplu încetează a mai fi „parteneri de afaceri” şi are grijă să petreacă cât mai frumos şi romantic. Fie că fac escapade în afara oraşului, fie că gătesc împreună. Serghei ne-a povestit că-i place să-şi răsfeţe prietena gătindu-i ciorba sa preferată: „soleanka”. Deşi încă nu are un plan concret ce ţine de nuntă, stilistul ne-a asigurat că acest eveniment va fi unul cât se poate de frumos.
„De multe ori m-am gândit cum ar trebui să arate costumul meu de mire. Însă, dacă nunta va fi peste 2-3 ani, nu am cum să ştiu ce tendințe vor fi atunci, cred însă că va fi ceva original. Încă nu sunt sigur cum aş vrea să-mi organizez petrecerea de nuntă. Am două scenarii: fie o nuntă mare aici, în Moldova, fie ceva mai restrâns peste hotarele ţării, într-o ţară exotică. Însă nu e exclus să merg pe ambele variante”, ne-a mai spus Serghei Grigor.

1922079_269344503231145_1411750473_n
Veronica VLADEI
Foto: Arhină personală