EXCLUSIV! Celebritate cu gust amar // FOTO

EXCLUSIV! Celebritate cu gust amar // FOTO

Veronika Stolli, fosta solistă a trupei „ReGal”, vorbeşte, în premieră, despre viaţa după celebritate. Interpreta, care se bucura de popularitate în urmă cu 15 ani, face dezvăluiri uluitoare despre foştii săi colegi de trupă, care au dat bir cu fugiţii în cea mai grea perioadă din viaţa sa. Cea care a ajutat-o pe Veronika Stolli să se ridice de jos şi să privească încrezătoare spre viitor a fost fiica sa, Simona.

Acum 15 ani, Veronika Stolii era un nume sonor pe arena muzicală din R.Moldova. Melodia care i-a adus popularitate în rândul adolescenţilor a fost „Zubi, Zubi”, o adaptare a celebrului cântec indian din filmul „Dance, Dance”.
În acest număr, APROPO vă spune povestea celei care făcea furori în toată Moldova, iar astăzi a ajuns să stea într-un con de umbră.
„Sunt chişinăueancă. M-am născut într-o familie de intelectuali. Mai am o soră şi un frate. Sunt nepoata Anastasiei Lazariuc. Am o fiică frumoasă, deşteaptă, cu care mă mândresc. Când m-am născut, plângeam atât de tare încât medicul care a asistat naşterea i-a spus mamei că o să devin cântăreaţă. Şi a avut dreptate”, aşa a început discuţia noastră cu Veronika Stolli.

A studiat şi actoria

aÎn copilărie, interpreta era vedeta grădiniţei. Nu era zi în care să nu le cânte colegilor, iar la matinee susţinea recitaluri pentru care se pregătea cu minuțiozitate.
La 11 ani a început să studieze pianul. Talentul său a fost în scurt timp remarcat şi i s-a oferit şansa de a deveni membră a formaţiei „Timpul”.
„Ulterior am dat la actorie, la Soroca, specialitatea regizor şi actor de teatru, unde am studiat cinci ani. După ce m-am manifestat ca actriţă la festivaluri naţionale şi internaţionale, în cadrul cărora am obţinut numeroase premii, printre care şi cel de „Cea mai bună actriţă”, am decis să revin la muzică. Aşa că am dat la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice”, ne povesteşte interpreta.

Drumul spre faimă

aVeronika Stolli s-a lansat în muzică în 1996, cu melodia „Doar tu”. Tot în acest an s-a măritat şi a adus-o pe lume pe Simona, care astăzi are 17 ani. În 2001, cântăreaţa şi-a propus să formeze o trupă. N-a stat mult pe gânduri şi s-a pus pe treabă. La Soroca, în cadrul unui eveniment, i-a remarcat pe cei doi băieţi care aveau să-i devină colegi de formaţie.
Şi cum nu a găsit persoane care să investească în trupa „ReGal”, aceasta s-a împrumutat de la bancă. Atunci nici prin gând nu i-a trecut că trei ani mai târziu, când avea să se destrame formaţia, urma să primească cea mai grea palmă de la viaţă.
„Cât a existat trupa, am cutreierat Moldova în lung şi-n lat. Trupa se bucura de popularitate, iar timp liber nu aveam mai deloc. Eu scriam muzica şi textele. Tot eu eram cea care se ocupa de ţinutele scenice. Noaptea coseam hainele pe care a doua zi le îmbrăcam la spectacole. Băieţilor le ofeream lecţii de dans şi canto”, ne povesteşte cântăreaţa.
În 2002, Veronika Stolli a trecut printr-un divorţ. Cum nu avea cu cine să o lase pe Simona, era nevoită să o ia în turnee: „Stătea în cărucior, în culise. Am crescut-o de una singură, iar astăzi este mândria mea”.

„Am fost trădată… ”

aÎn 2004, trupa „ReGal” s-a destrămat, iar pentru Veronika Stolli a început cea mai grea perioadă din viaţa sa. Când au aflat că trebuie să ramburseze creditul la bancă, foştii săi colegi de trupă au dat bir cu fugiţii. Atunci, interpreta a suferit un atac de acord, iar perioada de recuperare nu a fost deloc uşoară.
„Am fost trădată de cei doi băieţi, numele cărora refuz să-l rostesc. Au procedat neomenește. Din cauza lor, copilul meu a fost la un pas de a rămâne fără mamă. Ne-am despărţit urât, iar totul a pornit de la bani. I-am luat din stradă, i-am ajutat să devină cunoscuţi, ca într-un final să mă trădeze în cel mai josnic hal. Doi ani, atât a durat perioada mea de recuperare. Am luptat şi cu depresia, iar cea mai importantă bătălie a vieţii am învins-o datorită fiicei mele. Mi-am reluat activitatea scenică şi am început să adun bani, astfel am scăpat de datorii. Nu-mi pare rău că am format trupa, că au existat acei trei ani frumoşi de „ReGal”. Datorită acestui proiect am cunoscut faima”, ni se destăinuie Veronika Stolli.

Colaborează cu tatăl Andreei Bălan

aCu toate că celebritatea i-a lăsat un gust amar, aceasta nu s-a oprit din drumul ei spre muzică. Astăzi, interpreta colaborează cu producătorul din România, Săndel Bălan, tatăl Andreei Bălan.
Cei doi au scos şi o melodie electro-dance, în limba română şi sârbă, „Te volim”, compozitorii căreia sunt Săndel Bălan şi Alin Radu.
Anul trecut, Federația de Muzică „Star Music” din România a deschis o filială în Chişinău, iar președinte al acesteia a fost desemnată Veronika Stolli. Scopul acestei instituții este de a căuta tinere talente, cărora li se oferă şansa de a participa la diverse festivaluri internaționale.
Interpreta se poate lăuda şi cu un proiect de suflet pe care l-a numit „Vedete cu inimi enorme”. În cadrul acestuia, cântăreaţa organizează spectacole de caritate, iar banii adunaţi îi donează persoanelor cu dizabilități.

„Nu vreau ca fiica mea să aibă destinul meu”

aÎntrebată dacă are vreun regret, Veronika Stolli ne-a răspuns fără pic de ezitare: „Da!”: „Când am fondat trupa „ReGal”, am muncit mai mult la imaginea colegilor decât la a mea. Am depus o muncă enormă, iar la mine m-am gândit în ultimul rând. Din acea perioadă am răni care niciodată nu se vor tămădui”.
Deşi fiica sa i-a moştenit talentul, Veronika Stolli îi interzice să devină interpretă. Simona a avut ocazia să cânte la numeroase spectacole, iar talentul său a fost lăudat de compozitori renumiţi. Însă nici acest fapt nu a înduplecat-o pe cea care i-a dat viaţă.
„Da, are voce bună, dansează bine, dar nu vreau să meargă pe acest drum. Refuz să accept acest lucru şi nimeni ori nimic nu mă va determina să-mi schimb opinia. Nu vreau ca fata mea să aibă destinul meu. În 2010, Simona a obţinut titlul de campioană a R. Moldova la karate, iar acum este în anul II la Colegiul Financiar-Bancar. Are spre ce tinde”, ne-a spus cântăreaţa.
Anul trecut, Veronika Stolli a împlinit 15 ani de activitate scenică, iar cu acest prilej a organizat un spectacol de caritate. Alături de ea, pe scenă au urcat peste 20 de interpreți, iar banii adunați din vânzarea biletelor au fost donaţi în scopuri caritabile.


Lena Negru
Foto:Veronika Stolli