EXCLUSIV! Sora Victoriei Lungu a lucrat pe plantaţiile de tutun // FOTO

EXCLUSIV! Sora Victoriei Lungu a lucrat pe plantaţiile de tutun // FOTO

Recent, Victoria Lungu şi-a surprins fanii cu un nou duet, realizat împreună cu sora ei mai mare, Galina. Deşi nu are studii muzicale, femeia are muzica în sânge, astfel că la cei 48 de ani împliniţi a surprins publicul cu vocea ei specială. Galina Enache ne-a mărturisit că, după ce s-a măritat, a fost nevoită să lucreze pe plantaţiile de tutun, iar când a venit pe lume primul său copil, s-a gândit, de comun acord cu soţul, să se lanseze în afaceri. APROPO vă spune povestea surorii Victoriei Lungu, femeia care în pofida vârstei pe care o are, munceşte pentru a-și îndeplini visul: cel de a cânta.

„Niciodată nu este prea târziu să-ți urmezi visul”, ne-a spus Galina Enache încă de la începutul discuţiei. Este cu șase ani mai mare decât celebra ei soră, iar din cauza diferenţei de vârstă, în copilărie, cele două nu prea au prietenit.
S-au născut într-o familie de gospodari din satul Grinăuţi, r.Râşcani, iar părinții s-au străduit să le ofere o copilărie frumoasă şi lipsită de griji celor cinci urmaşi ai lor – Galina, Victoria, Valentin, Alexandru şi Vasile.
Galina s-a măritat pe când avea 18 ani. „Așa erau timpurile”, ne spune femeia, mulţumindu-i lui Dumnezeu că i-a dat un soț minunat, alături de care are trei copiii: doi băieți, Iurie şi Viorel, și o fată pe care a numit-o în cinstea surorii sale mai mici.

Victoria Lungu, „mama trăsnăilor”

a„Casa în care am copilărit noi e nu departe de râul care curge prin sat, astfel că eu și frații mei am crescut pe malul acestuia. Am făcut multe trăsnăi, căci fiind cinci copii la părinţi ne îndemnam la şotii. Cât despre pedepse, cred că mai multă bătaie am luat eu și fratele mai mare. Totuşi, am fost un copil mai liniștit și nici nu mă prea revoltam atunci când trebuia să trag ponoasele de pe urma celorlalţi, în special a Victoriei, care era mama trăsnăilor. Atunci când vedea că vorbeam cu vreun băiat, ea fugea repede la tata și mă pâra. Nici nu reuşeam să schimb bine două vorbe cu flăcăul, că-mi şi luam papara cât pentru trei! Probabil că sora mea era geloasă. În copilărie, eu și Victoria nu am fost prietene. Nici timp nu am avut ca să devenim mai apropiate, căci eu m-am măritat devreme, iar ea a venit la Chișinău”, ne povesteşte femeia.

Decesul mamei le-a unit

100_3315

Galina și Victoria Lungu – una blondă şi alta brunetă – sunt întrebate adesea dacă într-adevăr sunt surori, căci fizic nu prea au nimic în comun. Prima îi seamănă mai mult tatei, pe când cea de-a doua este copia mamei. Şi totuși sunt surori. Două surori pe care decesul celui de-al doilea părinte le-a apropiat şi mai mult. Şi dacă Victoriei Lungu i-a luat mai puţin timp să-şi revină după pierderea mamei, sora sa mai mare a stat mai mult internată în spital în primele şase luni după tragicul eveniment.
„Nici azi nu m-am împăcat cu gândul că am rămas orfani. Cu mama ne sfătuiam, ea era cea care ne mobiliza pe toți”, ni se destăinuie femeia, plângând.
De 30 de ani, de când s-a măritat, Galina Enache locuieşte în satul de baștină al soțului, Corlăteni, r. Râșcani. Sora Victoriei Lungu a vrut de mică să cânte pe scena mare, dar n-a fost să fie.

„Nu-mi este ruşine să spun că am lucrat la tutun”

2A absolvit Școala de Tutunărit din raion, după care a lucrat pe plantația de tutun. Nicolae, soțul său, e șofer. Galina Enache spune că nu-i este rușine să recunoască faptul că a muncit la câmp, căci anume asta a stimulat-o să se lanseze în afaceri și să nu mai muncească pentru alții. Regretă totuşi că nu a avut posibilitate să facă şi ea o facultate.
„Am lucrat la tutun până am născut primul copil. De mică mi-am dorit să cânt, dar n-am reușit să-mi îndeplinesc visul, căci la țară o femeie trebuie să fie în primul rând gospodină. După ce am devenit mamă pentru a treia oară, am decis împreună cu soțul să deschidem o afacere cu legume și fructe. Totul a mers ca pe roate vreme de vreo 13 ani. Iar când am văzut că lucrăm în pierdere, am deschis un magazin de haine și încălțăminte. În toți acești ani, gândul îmi era la muzică. De multe ori îmi spuneam că, dacă-mi îndeplinesc visul, pot să mor cu inima împăcată”, ne povesteşte femeia.

Victoria Lungu i-a dăruit un microfon performant

DSC_9014

În urmă cu doi ani, la îndemnul surorii sale, Galina Enache și-a luat inima-n dinți și a început să cânte pe la nunți și cumătrii. Fiica a ajutat-o să-şi aleagă repertoriul, iar Victoria Lungu i-a dăruit un microfon performant, cu care să poată cânta live.
„Poate multă lume se întreabă de ce, la anii mei, nu stau acasă. Dar simt că asta vreau să fac, iar când visezi să-ţi îndeplineşti cea mai aprigă dorinţă, vârsta nu are nicio importanţă. Acum, că şi copiii au crescut, pot să-mi urmez visul. Soțul mă sprijină și e mândru de mine, așa cum și eu sunt mândră de el. La început, când i-am spus că vreau să cânt, nu m-a susținut. Ne și certam din cauza asta. Până la urmă însă l-am convins, iar acum, când merge cu mine pe la nunți, îmi spune că pentru el cel mai frumos este să-şi privească soția dintr-o parte cum cântă”, adaugă femeia.
Muzica şi textul melodiei „Dragostea de soră” sunt semnate de Doina Arseni, interpretă de muzică populară. Victoria Lungu a declarat pentru APROPO că piesa este o dedicație pentru sora sa. „Mi-am dorit foarte mult să realizez acest duet. După decesul mamei, cele mai scumpe persoane din viaţa mea au rămas fiica Valeria, fraţii şi sora mea. Galina şi-a revenit mult mai greu după pierderea mamei. M-am gândit că trebuie să o ajut cumva, s-o apropii de mine. Astfel, mi-a venit ideea să realizăm acest duet, pe care i-l şi dedic”, ne-a spus vedeta, precizând că în viitorul apropiat vor lansa și un videoclip pentru noua piesă.

Lena Negru
Foto: APROPO Magazin//HDstudio.md