EXCLUSIV! Doina Arseni s-a mutat în casă nouă! // FOTO

EXCLUSIV! Doina Arseni s-a mutat în casă nouă! // FOTO

Artista este fericită că, după doi ani de muncă asiduă, a reușit să-și vadă visul cu ochii

Până acum câteva zile, Doina Arseni a locuit, împreună cu familia sa, într-o casă din Chișinău. Dar îşi doreau mai mult confort pentru unicul lor copil, Andra (18 ani), de aceea, în urmă cu doi ani, artista și soțului său au decis să construiască o locuință mai spațioasă. Astăzi, în premieră, interpreta de muzică populară vorbește despre evenimentul care i-a adus atâta bucurie: a reușit să-și construiască vila mult visată.

Noua locuinţă a Doinei Arseni este o casă cu două etaje și mansardă. Cu toate că se aștepta ca lucrările de construcție să fie de lungă durată, datorită unei echipe de meșteri iscusiți și profesioniști, artista și familia ei s-au putut muta mai devreme decât preconizau în superba lor vilă.
Într-o discuție de suflet, interpreta de muzică populară a recunoscut pentru APROPO că atât ea, cât și soțul său, care munceşte peste hotare, au lucrat din greu ca să adune banii necesari şi toate acestea doar ca să-i ofere fiicei lor un trai mai bun.
„Ne gândim la viitorul Andrei, iar din acest considerent ne-am propus să ne construim o casă mai spațioasă. Plus că, dacă nu o s-o asigurăm cu de toate pe fata noastră, ea s-ar putea gândi să plece peste hotare, lucru pe care noi nu ni-l dorim. Căci aşa e la noi, la moldoveni: dacă nu ai o locuinţă și nici bani ca s-o cumperi, pleci în străinătate”, este de părere interpreta de muzică populară.

A ţinut cont şi de opinia fiicei sale

Casa are intrări separate, astfel că la primul etaj va locui Doina Arseni cu soțul său, iar la cel de-al doilea – fiica lor. Cum vila îi va rămâne Andrei, artista ne-a mărturisit că la alegerea proiectului și a designului interior a ținut cont de opinia fetei sale.
„Împreună am ales modelul scărilor, ușilor și geamurilor. Căsuța e mai mare decât planificam, iar investițiile au fost pe măsură. Tot ce am agonisit în ultimii ani am investit în noua locuință. Dar cele mai grele ni s-au părut ultimele trei luni, la etapa de finalizare a lucrărilor. În toată această perioadă am cântat doar pe la petreceri private, căci în restul timpului trebuia să stau lângă meșteri. Pot spune că am fost șef de echipă: i-am ghidat și i-am ajutat în măsura posibilităţilor, s-a întâmplat să fac și muncă de bărbat. Asta e! Casa veche am demolat-o și, deși meșterii îmi spuneau că se descurcă singuri, le-am dat o mână de ajutor, căci niciodată nu mi-a fost frică de muncă”, ne-a declarat Doina Arseni.
Cântăreața este de părere că doar cei care au trecut printr-o experienţă similară o vor putea înțelege. Dar astăzi, când vede rezultatul final, îi râde inima şi îi pare că perioada stresantă a fost floare la ureche.

Doina Arseni si fiica sa

Designerul ştie mai bine!

În toată perioada cât a durat construcţia și amenajarea locuinței, interpreta de muzică populară a cam furat meserie de la constructori, astfel că „ar putea oferi masterclass-uri de zidărie şi tencuială”, glumeşte ea.
Când s-a ajuns la etapa de amenajare a locuinței, Doina Arseni a apelat la serviciile designerului Elena Zagaevschi.
„De una singură nu mă descurcam. Plus că am vrut să ţinem cont şi de noile tendinţe în amenajarea casei. Parcă ştiam ce ne doream, dar când dădeam să le punem pe fiecare la locul lor, înţelegeam că rezultatul nu era pe măsura aşteptărilor noastre. O parte din mobilă am cumpărat-o din R.Moldova, restul – din străinătate. Primul etaj l-am amenajat în stil clasic, dar am adăugat şi câteva elemente tradiționale, contemporane. Cât despre nivelul doi, unde va locui fiica mea, acesta încă nu este gata. Am decis însă ca acolo să fie mai modern, aşa cum îi place Andrei. La primul etaj mi-am dorit mai multe elemente rustice, dar fata mi-a spus că nu-mi permite să transform casa în muzeu. Atunci am convenit că terasa o voi decora aşa cum îmi place mie: cu multe elemente tradiţionale şi-un cuptor, ca să coc pâine de casă, cozonaci şi plăcinte. Acesta are şi afumătoare, iar alături am cotlon modernizat, pe care mi l-a făcut colegul și prietenul meu, Vitalie Ţapu, actor la „Satiricus”. Cuptoraşul se află la gura beciului, pe care am reuşit să-l umplu cu de toate. Mi-au mai rămas doar jumările, pe care le voi pune în ajun de Crăciun”, ne-a povestit vedeta.

Doina Arseni

A renunțat la carne

În timpul discuției cu Doina Arseni am aflat că, de jumătate de an, aceasta e vegetariană. După părerea ei, pe care o împărtăşesc, de altfel, şi mulţi nutriţionişti, acest nou regim alimentar aduce beneficii sănătăţii. Şi chiar dacă interpreta a reuşit să se convingă de faptul că decizia pe care a luat-o e una corectă, ceilalţi doi membri ai familiei nu se grăbesc să-i urmeze exemplul.
De când a dat start construcțiilor, Doina Arseni a uitat de regimul alimentar și și-a permis să mănânce de toate, cu excepţia bucatelor din carne, desigur. „Nu am adăugat niciun kilogram, căci am avut multă alergătură, iar stresul și grijile și-au spus cuvântul. În ultimele trei luni, cât am fost departe de cântec, mi-am dat seama că viața mea fără muzică e foarte tristă. Vreau să revin la activitatea mea artistică. Mi-e dor de scena mare, de noi realizări pe plan profesional, de studio… Am deja noi melodii pe care urmează să le imprim”, spune artista.

Andra, cel mai aprig critic

În urmă cu câţiva ani, Doina Arseni a lansat două CD-uri, unul de muzică uşoară şi altul de muzică populară. Atunci, pentru prima dată, cântăreaţa s-a făcut remarcată ca autor de texte şi de aranjamente muzicale. Acum colegii ei de scenă îi solicită texte pentru noile lor melodii. Cu toate acestea, artista susține că n-ar vrea să acorde o atenţie prea mare compunerii versurilor în detrimentul activităţii sale de interpretă.
„Am semnat texte şi melodii pentru Ion Paladi, Victoria Lungu, Igor Cuciuc, Lenuţa Gheorghiţă şi Anişoara Dabija. Scriu şi compun doar dacă-mi vine inspirația şi dacă pătrund în esența mesajului propus de cântăreț. Nu vreau să bat clopotele şi să spun că am devenit textier ori autor de melodii, pentru mine cariera de cântăreață este mai importantă. Prima persoană căreia îi arăt schița unui text ori o nouă melodie este fiica mea. Ea este cel mai drag şi aprig critic!”, ne-a mai spus Doina Arseni.
Acum, că s-a mutat în casă nouă, interpreta de muzică populară şi buna sa prietenă, Lenuţa Gheorghiţă, preconizează să înceapă filmările videoclipului pentru duetul „Cumătrele”.
Lena NEGRU
Foto: Arhivă Personală