VEZI imagini, în EXCLUSIVITATE, de la botezul fetiţei lui Vitalie Advahov!

VEZI imagini, în EXCLUSIVITATE, de la botezul fetiţei lui Vitalie Advahov!

Emoții mari în marea familie a fraților Advahov. Zilele acestea, fetița lui Vitalie Advahov, Ana-Maria a fost botezată. În ziua cea mare, micuța a purtat haine de firmă, cumpărate de soacra artistului, care e stabilită cu traiul în capitala României. Pe toată durata serviciului religios, Ana-Maria a fost cuminte şi n-a plâns. În schimb au făcut-o părinții săi, care erau extrem de emoționați. Vitalie Advahov a dezvăluit pentru APROPO detalii de după ceremonia de creștinare a „boțului său de aur” (n.a. – așa o dezmiardă pe Ana-Maria), dar şi ce cadouri alese a primit micuţa din partea nanilor.

La un an de la naștere, fetița lui Vitalie Advahov a primit Taina Sfântului Botez. Ceremonia a avut loc la Catedrala „Nașterea Domnului” din Chișinău, iar slujba a fost oficiată de trei preoți. Petrecerea de după creștinare a avut loc într-un local luxos din capitală, iar invitații au fost aleși pe sprânceană. Diana și Vitalie Advahov și-au invitat prietenii apropiaţi să petreacă o seară de neuitat, cu mâncăruri fine, dar și tradiționale, băuturi alese și muzică pentru toate gusturile. Invitaților le-au cântat şi artişti apreciaţi.

Zânica Julea, naşă de botez

IMG_2922„Acum, că în sfârșit a fost creștinat boțul nostru de aur, suntem fericiți și liniştiţi. A fost un botez foarte frumos și emoționant. În timpul slujbei a cântat corul „Brio Sonores”, membrii căruia sunt foşti colegi de-ai mei de facultate. Am vrut ca fetița noastră să aibă parte de un eveniment inedit şi sper că ne-a reuşit. În timpul creștinării, Ana-Maria a stat foarte cuminte: era veselă, le zâmbea nanilor, dar după ce a primit Taina Sfântului Botez, a adormit ca un îngeraș. Din lipsă de timp, nu am putut să organizăm evenimentul mai devreme. Nici nu știu când a trecut acest an şi iată-ne cu fată mare-n în casă. Ana-Maria are nouă perechi de nani, tot cei care au fost și la ceilalți copii. Așa ne-am dorit noi și ni se pare o decizie corectă”, ne-a declarat Vitalie Advahov, precizând că printre nani se numără și Zânica Julea împreună cu soțul ei, Sergiu.

A dat bani grei pentru recitalul Andrei

IMG_0130Soții Advahov și-au dorit o petrecere de botez organizată cu mult fast, iar acest lucru le-a reușit, căci pe lângă bucatele alese, atmosfera a fost incendiată de Boris Covali, Igor Cuciuc, Nătălița Proca, Cătălin Josan și celebra interpretă de peste Prut, Andra.
Când vine vorba de copiii săi, mândrul tătic nu se uită la bani, iar pentru ca artista din România să susţină un recital la cheful de după botez, a fost nevoit să scoată bani grei din buzunar.
„Cu Andra am lucrat în România, am cântat împreună în cadrul mai multor spectacole și petreceri. Când i-am propus să susțină un recital la cumătria fetiței mele, a acceptat fără să stea pe gânduri. Evident că preţurile artiștilor de peste Prut sunt mai mari decât cele pe care le cer artiștii noștri, dar am zis că pentru un asemenea eveniment, merită sa dai un ban în plus! Ne-a cântat și orchestra noastră. Suntem mulţumiţi că am avut o petrecere de suflet, ca între prieteni, nu una pompoasă”, ne-a mai spus instrumentistul.

Ana-Maria, răsfățata familiei

_MG_0340La doar un anișor, Ana-Maria este un copil foarte activ, căruia nu-i place să stea locului o clipă! Micuţa fuge deja prin casă, iar când tatăl său exersează la acordeon, vine în fața lui și dansează. În asemenea momente, artistul se topește după „boțul său de aur” și este mândru foc că la o vârstă atât de mică, copilul său demonstrează că are ritmul în sânge.
Cum mezina artistului este prima fetiță în familia Advahov, aceasta este răsfățată nu doar de părinți și cei doi frățiori, ci și de unchi, mătuși și bunici. Pentru petrecerea de botez, socrii acordeonistului, care locuiesc la București, au venit cu daruri prețioase pentru nepoți.
„Rochița pe care a purtat-o fetița noastră la botez a fost cumpărată de la o casă de modă. Și nanii i-au dăruit cadouri alese, multe păpuși, cărți și jocuri care ajută la dezvoltarea intelectuală a copilului. Am cei mai frumoși și deștepți copiii pe care putea să mi-i dea Dumnezeu! Cum le stă bine unor fraţi mai mari, băieţii mei au grijă de surioara lor. Mai mult decât atât, Ana-Maria este fana numărul unu a lui Cătălin. Cu cântecul lui „Lupul” se culcă și se trezește. Pentru mine, familia înseamnă ceva sacru. Am o soție frumoasă, cu care mă mândresc. Îmi place să am grijă de ea, s-o răsfăț. Din cauza programului de muncă destul de încărcat sunt mai mult la repetiţii decât acasă. Dar nevestele artiştilor au găsit soluţia: ne vizitează la locul de muncă. Atunci facem pauze și ieșim cu toții, pentru câteva ore, în parc ori într-un local. Pentru noi contează mult atunci când cei dragi ne susțin și ne înţeleg”, ne povesteşte muzicianul.

IMG_2982Majoritatea artiştilor şi-ar dori ca şi copiii lor să le calce pe urme. Este și cazul lui Vitalie Advahov. Deși este prematur să spună dacă Ana-Maria va alege să meargă pe acelaşi drum ca și tatăl său, acesta ne-a dat asigurări că nu-i va da indicaţii categorice în ce priveşte alegerea profesiei: „O voi lăsa pe ea să decidă. Niciodată nu-mi voi obliga copiii să facă muzică. De exemplu, Cătălin singur a venit cu inițiativa de a face muzică. Am văzut că vrea și are talent, aşa că nu am făcut decât să-l susțin. La fel s-a întâmplat și în cazul lui Cristi, așa voi face și când va mai creşte Ana-Maria. Mă bucur că fetița simte deja ritmul muzicii, acest lucru se observă când dansează. Rămâne să vedem ce alegere va face ea”.
Pe lângă spectacolele pe care le au în R.Moldova și în România, orchestra fraților Advahov va susține în curând un spectacol grandios în Italia și va lansa noi CD-uri cu muzică populară.

IMG_9817

Lena NEGRU
Foto: APROPO Magazin