EXCLUSIV! Accidentul i-a schimbat viața // FOTO

EXCLUSIV! Accidentul i-a schimbat viața // FOTO

Acum patru ani, Alexandra Shine, fostă dansatoare şi coregrafă a Show Baletului „Teodor”, a avut de suferit în urma unui grav accident de maşină. Nefericita întâmplare a survenit atunci când fermecătoarea blondă se bucura de popularitate atât în ţară, cât şi peste hotare. Cea despre care presa a scris că ar fi iubita renumitului coregraf Teodor Rădulescu, a vorbit pentru APROPO despre accidentul care a pus capăt carierei ei de dansatoare, dar şi despre cel mai nou proiect al său, ca interpretă.

Alexandra Shine, pe numele ei real Alexandra Goremîchina, era una dintre cele mai bune dansatoare pe care le-a avut vreodată Show Baletul „Teodor”. Acum patru ani însă, încântătoarea blondă a trecut printr-o perioadă cumplită. În urma unui accident de mașină, tânăra a rămas imobilizată la pat timp de două luni şi jumătate, iar tratamentul de recuperare a fost scump şi dificil. Întâmplarea a avut loc în România, iar în maşină, alături de Alexandra, se mai aflau alţi doi colegi de-ai săi: dansatorii Elena Voscoboinic şi Dumitru Melnic.

Cea mai grea luptă

În presă s-a vehiculat că vinovat de acel accident s-ar fi făcut Teodor Rădulescu. Alexandra însă pune punct speculațiilor şi spune că de fapt la volanul maşinii se afla fostul său coleg de trupă, Dumitru Melnic.
„După acea zi nefericită am rămas imobilizată la pat mai bine de două luni. Fiind paralizată, medicii îmi dădeau doar 50 la sută şanse de recuperare. În acele momente grele nu-mi era gândul la dans, la cariera mea, mă întrebam doar dacă voi mai putea merge vreodată. Cu trei fracturi de bazin, lupta pe care am dus-o nu a fost deloc uşoară. Acum am renunţat la tratament, dar continuu să fac exerciţii de recuperare. Sunt fericită că pot purta iar pantofi cu toc şi că pot să dansez din nou. Familia tot timpul a fost lângă mine, m-a susţinut şi m-a încurajat. După acel incident nefericit, Dumnezeu mi-a oferit şansa de a mă afirma într-o altă ramură a artei. Chiar dacă mi s-a închis o uşă – cea a dansului, Cel de Sus mi-a deschis alta – pe cea a muzicii. Arta vocală m-a ajutat să depăşesc clipele cumplite prin care am trecut. Dând la o şcoală de muzică, aveam o ocupaţie şi timpul trecea altfel. Plus că traumele pe care le aveam după accident nu mă împiedicau să cânt”, ne-a declarat Alexandra Shine.
Interpreta recunoaşte că uneori, după spectacole, mai are dureri de spate şi de picioare, dar este sigură că, cu timpul, acestea vor dispărea.

Teodor Rădulescu, mâna ei dreaptă

Cel care a îndemnat-o să-şi facă un nume şi în muzică a fost nimeni altul decât Teodor Rădulescu. Coregraful avea încredere în talentul Alexandrei şi era sigur că aceasta are toate şansele să devină o artistă cunoscută. Şi nu a dat greş. Astăzi, proiectul solo Alexandra Shine, producătorul căruia este Teodor Rădulescu, se bucură de succes pe ambele maluri ale Prutului.
„Teodor este un producător exigent. Împreună cu el am parcurs un drum lung. Datorită lui am ajuns o dansatoare bună şi tot datorită lui mă pot afirma şi ca interpretă. Teodor Rădulescu este persoana mea de încredere. Atunci când am nevoie de un sfat, i-l cer. Mă ajută în toate, ba mai mult decât atât: aş putea spune că este mâna mea dreaptă. Toată viaţa îi voi fi recunoscătoare pentru tot ce a făcut şi continuă să facă pentru mine”, susţine fermecătoarea interpretă.

Despre presupusa lor relaţie

Alexandra Shine nu ne-a confirmat, dar nici nu ne-a infirmat faptul că între ea şi Teodor Rădulescu ar exista mai mult decât o relaţie profesională. Dar ne-a dat asigurări că, dacă se va căsători, ne va da de veste. Dar până atunci, refuză să vorbească despre viaţa sa personală.
„Cu Teodor suntem în relaţii foarte bune, mai mult de atât nu vreau să spun. Niciodată nu mi-a plăcut să vorbesc despre viaţa mea personală, iar atunci când mă voi căsători, o va afla toată lumea. Îmi doresc o familie şi copiii mulţi, dar totul e în mâinile lui Dumnezeu”, ne-a spus cântăreaţa.
Pentru ca proiectul său să se bucure de succes pe ambele maluri ale Prutului, Alexandra face naveta Chişinău-Bucureşti. Aceasta călătoreşte atât cu avionul, cât şi cu mașina. Interpreta ne-a dat asigurări că a depășit fobia de automobil şi că se simte mai în siguranţă ca șofer decât ca pasager: „Sunt o şoferiţă vigilentă, care respectă regulile de circulaţie rutieră. La patru ani de la accident încă-mi este frică să călătoresc cu autocarul sau să urc în maşină alături de persoane în care nu am încredere. După accident aveam o frică de nedescris când mă aflam în maşină, dar, cu timpul, am reuşit să o depăşesc”.

Despre viaţa de artist

După ce a debutat ca interpretă în proiectul „The Hot Diamonds”, anul trecut Alexandra s-a lansat cu proiectul său solo pe care l-a numit Alexandra Shine. De curând, aceasta a lansat a cincea melodie, „It’s Gonna Be Allright”, pe care a realizat-o în colaborare cu DJ Take. Interpreta ne-a spus că pregăteşte noi single-uri şi că în viitorul apropiat ne va surprinde şi cu un videoclip. Cât despre proiectul „The Hot Diamonds”, cântăreaţa ne-a spus că pe moment acesta a fost „înghețat”, iar ea pune accent doar pe cariera solo.
„Dacă ni se propune să evoluăm în formula „The Hot Diamonds”, acceptăm cu drag. Ne întâlnim toate fetele şi muncim asupra show-ului. Nu am renunţat nici la dans şi nici nu mă gândesc să o fac. Cu toate că nu mai pot susţine spectacole de două ore, cum făceam când eram dansator profesionist, sunt mulţumită de faptul că, împreună cu alţi colegi de-ai mei, suntem implicaţi în proiecte televizate din România. Iar dacă vor mai fi oferte, le vom accepta. Însă prioritar este proiectul meu solo. Nu mă consider o artistă desăvârşită, ştiu că mai am multe lucruri de învățat. Dar anul acesta am absolvit şi Şcoala de Arte „V.Poliakov”, iar ăsta e un pas înainte. Ce mai, sunt fericită!”, povesteşte entuziasmată Alexandra Shine, ţinutele scenice ale căreia sunt realizate de către designerii din R. Moldova.
Ca orice artist, frumoasa basarabeancă vrea să cucerească şi marile scene ale Europei. Întrebată cum a fost primită de publicul din România, Alexandra Shine ne-a spus: „Foarte călduros. În România, artiştii care muncesc sunt respectaţi. N-aş spune că showbizul de peste Prut este dur, ba din contra. Aici interpreții sunt foarte deschiși unul față de celălalt, prietenoși şi nu-și dau aere de vedetă. De multe ori, după spectacole, artiştii se apropie de noi şi ne laudă. Niciodată nu mi-a plăcut cuvântul „concurență”. Consider că fiecare interpret își are locul lui sub soare”.
La moment, Alexandra Shine lucrează la un single în colaborare cu un DJ din Spania.

Orfană de tată de la 13 ani

În pofida faptului că se află mai mult în România, interpreta nu vrea să rupă legătura cu ţara sa de baştină. Aici, în R. Moldova îi sunt prietenii, familia şi mămica sa, Ludmila, cea care i-a fost alături în cea mai grea perioadă a vieţii.
Alexandra este sigură că, din Ceruri, tatăl său, Iurie Goremîchin, care a fost doctor în ştiinţe, este îngerul său păzitor şi că se bucură de realizările fiicei sale. „Tăticul meu a decedat pe când aveam 13 ani. A lucrat la Academia de Ştiinţe şi a înregistrat nu mai puţin de 26 de invenţii. Sunt mândră de părinţii mei. Vladimir, fratele geamăn al tatălui meu, are o fiică, Olga, pe care o consider sora mea. Nu pot să mă mut definitiv cu traiul la Bucureşti, căci în Chişinău îmi sunt prietenii, rudele, mama, pe care o iubesc nespus”.


Lena NEGRU
Foto: Arhiva personală Alexandra Shine