Trei metode noi de epilat acasă

Trei metode noi de epilat acasă

Epilarea cu lama, cu cremă sau cu epilatorul electric sunt metode clasice de a scăpa de părul nedorit acasă. Pentru alte metode mai complicate trebuie să mergem la salon. Cum nu toate femeile au timp pentru aşa ceva, sau pentru cele mai comode, s-au inventat soluţii.

Cu ceară.

Dacă eşti adepta epilatului cu ceară, trebuie să ştii că poţi apela la acesată metodă şi acasă. Nu cu benzi de ceară care se încălzesc între palme sau cu ceara obişnuită, pusă pe aragaz. Pe piaţă au apărut depilatoare electrice cu ceară de unică folosinţă. Veet Easy Wax conţine un depilator, rool-on-ul cu ceară de 50 ml, benzile pentru îndepărtat ceara şi şerveţele umede. Se ţine circa o jumătate de oră în priză, până se încălzeşte ceara, apoi se aplică uniform şi uşor pe piele. E indicat pentru epilarea picioarelor şi a braţelor, scrie click.ro.

Cu zahăr.

Vrei o metodă naturală? Ce zici de epilarea cu zahăr. Ai nevoie de trei ceşti cu zahăr, un sfert de ceaşcă de suc de lămâie şi tot atât de apă plată. Toate ingredientele se încălzesc într-o crăticioară până când amestecul prinde o nuanţă de bronz-caramel. Se lasă să se răcească până devine moale, dar maleabil. Se modelează cu mâna şi se aplică pe piele în fâşii, în sensul creşterii firelor de păr. E bine să ai mâinile umezite când faci acest lucru. Nu lăsa să se întărească prea mult pentru că zahărul se va sparge şi nu va mai putea fi tras. Această metodă nu irită pielea dacă se aplică de mai multe ori pe aceeaşi suprafaţă.

Cu IPL.

Mai mult decât atât, au apărut şi aparate de epilare definitivă cu lumină intens pulsată pentru acasă. Noul Philips Lumea nu necesită geluri sau creme, nu trebuie să schimbi lămpile şi poate fi folosit inclusiv pe păr blond închis. Impulsul luminos acţionează asupra firului de păr, stimulând foliculii să intre în faza de latenţă. Părul cade natural, iar creşterea lui este inhibată. Rezultatele se văd după 4-6 tratamente repetate o dată la două săptămâni, după care vei avea nevoie de epilare din ce în ce mai rar. Preţul este de 1.863 lei (epilează doar părul de pe corp) sau de 2.330 lei (pentru epilarea părului de pe corp şi faţă).

Foto: click.ro