Anastasia Lazariuc: „Dumitru Matcovschi VA RĂMÂNE VEŞNIC VIU în inimile noastre!”

Anastasia Lazariuc: „Dumitru Matcovschi VA RĂMÂNE VEŞNIC VIU în inimile noastre!”

Anastasia Lazariuc deplânge moartea scriitorului şi academicianului Dumitru Matcovschi şi spune că încă nu-i vine să creadă că marele poet a decedat. Contactată de APROPO, Anastasia Lazariuc ne-a declarat că a vorbit la telefon cu Dumitru Matcovschi acum câteva săptămâni. Regretatul poet o anunțase că are câteva texte pentru ea şi că ar vrea să fie prezentă printre participanţii la spectacol pe care planifica să-l organizeze.

„Noi am avut o colaborare frumoasă. Dumitru Matcovschi a fost unul din cei mai talentaţi poeți din Basarabia, este de neînlocuit. Despre domnia sa pot să vorbesc doar la superlativ. A fost un bărbat puternic, un om de aur, care, din păcate, nu mai este printre noi. Deşi eram mai mult la Bucureşti, vorbeam des la telefon. Chiar acum câteva săptămâni vorbeam cu regretatul poet despre un spectacol care trebuia să aibă loc în toamnă. I-am promis că-i voi fi alături şi că voi fi prezentă neapărat în cadrul evenimentului pe care-l organiza cu atâta ardoare. Transmit condoleanțe membrilor familiei sale, care trec prin momente cumplite.
Dumitru Matcovschi va rămâne veşnic viu în inimile noastre. A scris versuri de neuitat, care vor rămâne actuale pentru orice generaţie”, ne-a declarat Anastasia Lazariuc.
Amintim că pe 17 mai 1989, Dumitru Matcovschi a suferit un grav accident rutier, în urma căruia a scăpat cu viaţă în mod miraculos, după şase luni de comă, urmate de peste 20 de intervenţii chirurgicale. În pofida acestui fapt, Dumitru Matcovschi şi-a continuat activitatea, opera sa constituind o moştenire valoroasă lăsată literaturii române.
Lena Negru
Foto: Facebook