EXCLUSIV! Citeşte povestea Alionei Moon, „femeia vulcan” de la Eurovision 2013 // FOTO

EXCLUSIV! Citeşte povestea Alionei Moon, „femeia vulcan” de la Eurovision 2013 // FOTO

Aliona Moon a făcut un show de milioane la Eurovision Song Contest 2013, reuşind să impresioneze juriul şi fanii din întreaga lume.

Aliona Moon este numită de presa internațională „femeia vulcan” de la Eurovision Song Contest 2013. „Pentru finală pregătim unele surprize. Organizatorii evenimentului ne-au spus că se permit unele modificări, iar acum muncim intens. Vrem să fim la înălțime şi să venim acasă cu un loc de frunte”, ne-a declarat interpreta, care a interpretat melodia „O mie” în limba română, fapt ce a constituit o premieră în evoluţia reprezentanţilor R. Moldova la Eurovision. RM se va clasa pe locul 17 în finala Eurovisionului, după previziunile caselor de pariuri. Potrivit acestora, favorita competiţiei este Danemarca, urmată de Ucraina şi Norvegia.

Familia Alionei Moon, reprezentanta RM la Eurovision Song Contest 2013, trăiește la Chişinău, într-un apartament modest. Se pare că simplitatea i-a caracterizat dintotdeauna pe membrii familiei Munteanu, numele real al interpretei.
Tânăra interpretă nu este o fată de bani gata, iar competiția a câștigat-o grație melodiei bine alese și a vocii cu care a înzestrat-o Dumnezeu.

Aliona Moon a devenit descoperirea anului în showbizul de acasă, după ce a fost o adevărată revelație la selecția națională Eurovision 2013. Dar cei mai fericiţi sunt părinţii interpretei, cărora nici la momentul de faţă nu le vine să creadă că mezina lor ne reprezentă ţara la cel mai prestigios concurs de muzică din lume.
De când au aflat că fiica lor ne va reprezenta R.Moldova la cel mai prestigios concurs de muzică, Iulia (50 de ani) și Dumitru (53 de ani) Munteanu stau mai mult în faţa televizorului, mai ales că la majoritatea posturilor tv apar știri despre fata lor.

Aliona Moon vine dintr-o familie modestă. Tatăl interpretei lucrează în domeniul construcțiilor, iar mama este director de producere la o fabrică germană de încălțăminte, care-şi are sediul la Chișinău. Deși nu au studii superioare, soții Munteanu au muncit din greu şi au suferit multe lipsuri doar ca să le asigure celor două fete, Diana (28 de ani) și Aliona, o copilărie frumoasă. Mai mult, aceștia au insistat ca pe lângă școală, acestea să frecventeze și un Centru de Creație pentru Copii.
Astăzi, Diana şi Aliona au ajuns mândria părinților. Fiica cea mare, pe lângă faptul că este o coregrafă excepțională, a înființat un ONG, iar acum îi ajută pe copiii și bătrânii din păturile defavorizate ale societăţii, iar cea mică a spart gheața în industria muzicală.

A cântat pe la nunți

„Părinții ne-au înscris la un Centru de Creație ca să ne găsim vocația. Am făcut modelling, dans, am luat și lecții de desen. La maturitate, eu am ales coregrafia, iar Aliona – muzica. Nu am fost niciodată copii de bani gata și nu ne este rușine să recunoaştem că venim dintr-o familie modestă. Părinții noștri îşi puteau permite să ne dea bani doar pentru strictul necesar, atât cât le permitea lor salariul de muncitori fără studii superioare. De mici, ca să facem un ban în plus, am cântat pe la nunți, cumătrii și prin restaurante. Am fost învăţate să ne câştigăm de sine stătător pâinea. Le suntem recunoscătoare părinților pentru educaţia care ne-au dat-o şi pentru faptul că sunt cei mai minunaţi din lume”, ne-a declarat Diana, sora Alionei Moon.

„Ţap ispășitor” pentru poznele făcute de sora sa

În copilărie, reprezentantei țării noastre la Eurovision i se întâmpla adesea să fie în rol de „țap ispășitor” din cauza năzbâtiilor făcute de sora sa. Şi nu se supăra.
„Diana era șmecheră, știa cum să mă păcălească. Iar eu, bună la suflet, nu puteam să mă supăr pe ea. Și astăzi, când ne întâlnim, depănăm amintiri din copilărie. Îmi aduc aminte că atunci când părinții ne cumpărau dulciuri, noi le împărțeam „frăţeşte”. Iar ea mânca repede partea ei, după care mă ruga să împărțim în jumătate partea ce mi-a revenit mie”, ne povestește Aliona Moon.
La rândul său, Diana își aduce aminte cum, copile fiind, în fiecare iarnă, tatăl lor nu le lăsa să intre în casă până nu le spăla cu zăpadă, iar la începutul primăverii le dăruia câte un bucheţel de ghiocei.

Tradiția familiei

De când şi-au luat viaţa pe cont propriu şi au părăsit casa părintească, în fiecare vineri, cele două surori merg să ia cina împreună cu mama şi cu tatăl lor.
„Discutăm pe îndelete, le povestim părinților despre activitățile noastre, iar ei ne dau sfaturi. Ținem mult la îndrumările pe care ni le dau ei. Când sora mea ne-a anunţat că vrea să participe la Eurovision, eu eram mai sceptică, însă părinţii s-au dovedit mai optimişti. Ambele avem experienţa Eurovisionului, eu participând ca dansatoare, iar Aliona – ca back vocalistă. Nu ne-am aşteptat ca ea să câştige. Am plâns cu toții când am văzut rezultatul final. Și astăzi suntem într-o stare de euforie şi nu ne vine să credem că Aliona a câştigat această bătălie”, ne-a mărturisit Diana.

Spune „Tatăl Nostru” înainte de a ieşi pe scenă

Familia reprezentantei noastre la Eurovision Song Contest 2013 este sigură că Aliona va reveni din Suedia cu un loc bun și prevestesc că tânăra se va clasa pe una din primele 10 poziții ale prestigiosului concurs.
Aliona Moon are 23 de ani şi este studentă în anul doi la jurnalism. Susținută de producătorul său, Pasha Parfeny, ea a mers încrezătoare în forțele sale la Molmo, Suedia. Artista ne-a mărturisit că nu are niciun talisman și că de fiecare dată atunci când iese pe scenă se roagă lui Dumnezeu și spune Tatăl Nostru.

Precizăm că Eurovision Song Contest 2013 se află la cea de-a 58-a ediţie, ediţia 2013 se desfășoară la Malmö, Suedia, ca urmare a câștigării concursului precedent de către Loreen cu piesa „Euphoria”. La concurs participă 39 de țări, Armenia revenind după o pauză de un an, iar Bosnia și Herțegovina, Portugalia, Slovacia și Turcia retrăgându-se. Evenimentul este prezentat de actrița de comedie Petra Mede.
Lena NEGRU
Foto: APROPO Magazin/Facebook