United a învins City în derby-ul orașului Manchester

United a învins City în derby-ul orașului Manchester

Manchester s-a îmbrăcat în straie de sărbătoare în aşteptarea partidei care împarte oraşul în două, dar derby-ul nu s-a ridicat decât în puţine momente la „reţeta” din ultimele sezoane, scrie jurnal.md.

Totuşi, victoria lui City, 2-1 pe Old Trafford, este de salutat, măcar pentru faptul că menţine într-o oarecare măsură suspansul în Premier League: cu 7 etape înainte de final formaţia lui Ferguson mai are doar 12 puncte avans faţă de „cetăţeni”, ocupanţii locului secund. Un avans care, aproape sigur, va fi suficient, dar englezii cred în miracole.

Confruntarea de pe „Teatrul Viselor” era văzută de oaspeţi drept o revanşă, atât pentru eşecul suferit în tur, 2-3 pe Etihad, dar mai ales pentru sezonul extrem de slab. Dar mai mult decât atât, era o ciocnire a „titanilor”, cele două echipe propunând cei mai buni jucători ofensivi din întreg campionatul: Rooney şi Van Persie, respectiv Tevez şi Aguero.

Mancini a surprins, însă, şi nu l-a titularizat pe Kun, preferându-l pe „Apaş” ca vârf împins în faţa unei linii ofensive care i-a avut ca „actori” pe Milner, Nasri şi Silva. Totuşi, italianului i-a ieşit, judecând după rezultatul final şi după flerul de care a dat dovadă pe final; abia introdus în joc, Aguero a reuşit lovitura decisivă pentru City, în minutul 78, la capătul unei faze în care a demonsrat că este un vrednic „discipol” al lui Messi – a driblat la marginea careului, de-a curmezişul, pentru ca apoi, odată ajuns în careu cu o viteză fulminantă, să înscrie spectaculos.

Altfel, disputa din această seară a fost mai degrabă un duel al jucătorilor din „linia a doua”. „Cetăţenii” au deschis scorul prin Milner, la capătul unei acţiuni în care bătrânul Giggs, impecabil de obicei, a greşit nepermis şi i-a pus pe adversari pe contra-atac. De partea cealaltă, Jones a fructificat o centrare a lui Van Persie, e adevărat, cu largul concurs al lui Kompany, care a împins balonul în poarta lui Joe Hart.

3 luni trecuseră aproape de când United nu mai primise gol în campionat. Southampton a fost, până în această seară, ultima formaţie care a reuşit să „perforeze” poarta „diavolilor”, în victoria obţinută de trupa lui Sir Alex, în ianuarie, 2-1, pe teren propriu.

Final – Manchester United – Manchester City 1-2 ( Jones ’59, Aguero ’78/ Milner ’51)

Formaţiile de start

Manchester United – 4-4-1-1

De Gea – Rafael, Ferdinand, Jones, Evra – Welbeck, Giggs, Carrick, Young – Rooney – Van Persie

Manchester City – 4-2-3-1
Hart – Zabaleta, Kompany, Nastasic, Clichy – Barry, Toure – Milner, Nasri, Silva – Tevez

Foto: simbol