Ne spălăm sau nu faţa cu săpun?

Ne spălăm sau nu faţa cu săpun?

Orice femeie îşi dorește ca tenul ei să arate impecabil, indiferent de vârstă sau sezon. Specialistul APROPO, Ada Reabcinschii, medic dermatolog-cosmetolog la salonul „Diona”, ne spune care sunt cele mai frecvente greșeli în îngrijirea tenului.

Persoanele cu un ten catifelat şi îngrijit, au mai multe șanse de a avansa în carieră, de a avea succes în viaţă. Asta se referă mai ales la femei. Pentru a vă păstra pielea tânără o perioadă cât mai îndelungată, este necesar să evitaţi unele greșeli generale în îngrijirea tenului.
În primul rând, trebuie să vă cunoașteți tipul pielii şi particularitățile ei. Fiecare tip de piele are sistemul său de îngrijire şi trebuie să cunoști faptul că peodusele cosmeticele bune ale prietenei nu sunt neapărat bune şi pentru tine. Folosirea ingredientelor potrivite vă va îmbunătăți semnificativ aspectul tenului.
Apariția ridurilor este mai ușor de prevenit decât de tratat. Evitați spălatul cu săpun. Majoritatea au un pH (nivel de aciditate) mai ridicat decât cel al pielii, ceea ce duce la activizarea germenilor patogeni şi la distrugerea florei naturale. Aceste elemente patogene devin active şi atacă flora vitală a pielii, consumând celulele şi provocând maladii cutanate.
Nu vă spălați cu apă rece. Procesele metabolice din celule se modifică, vasele sangvine se restrâng şi îşi pierd tonusul. Culoarea tenului se schimbă, iar ridurile apar la o vârstă mai tânără. Şi spălatul cu apă fierbinte este contraindicat în îngrijirea pielii. În acest caz, vasele sangvine se dilată, slăbesc şi crapă. În rezultat apar riduri şi urme roșii sau albăstrii ale venelor. Vă recomandăm să vă spălaţi cu apă fiartă, de temperatura camerei.
Un proces obligatoriu pentru fiecare seară este demachiatul, chiar dacă nu au fost folosite produse de machiaj. Mediul poluat influențează negativ tenul, astupă porii, ce poate duce la infectare, mai ales dacă este lăsat să acționeze peste noapte. Spală bine faţa seara, folosind apă sau loțiuni de curățare, iar după aceasta poți folosi un demachiant sau cremă de noapte.
Programări pentru consultaţii:
tel: 022244461
www. diona.md