EXCLUSIV! Nicolae Glib are un nepot de 21 de ani. NU ŞTIA CĂ EXISTĂ // FOTO

EXCLUSIV! Nicolae Glib are un nepot de 21 de ani. NU ŞTIA CĂ EXISTĂ // FOTO

Familia Glib trăiește o perioadă extrem de frumoasă, desprinsă parcă dintr-un film. Artistul a aflat că mai are încă un nepot, de existența căruia nu a știut până anul acesta. Maxim este unicul fiu al lui Octavian Glib, care a decedat la doar 23 de ani.

În urmă cu 17 ani, Nicolae Glib trecea printr-o perioadă neagră a vieții sale. Feciorul cel mare, Octavian, a fost înjunghiat în timp ce ieșea dintr-un local din capitală. A decedat din cauza hemoragiei în floarea vârstei, când cea mai frumoasă perioadă din viața unui om, abia începe. Și avea atâtea de făcut! Era realizat profesional, trăia o frumoasă poveste de dragoste, din care s-a născut Maxim. Măcar de-ar fi prins momentul să le spună părinților săi că are un băiat… Dar n-a reuşit. Iar această taină a luat-o cu el în mormânt.
Și iată că după 21 de ani, Maxim și-a luat inima-n dinți și a decis să-și cunoască bunicii.

„Maxim e copia fiului meu”

„Maxim avea trei ani când a decedat Octavian. Iar cum noi ne refugiasem la Pepeni, în timp ce el rămăsese să locuiască la Chişinău, nu cunoşteam chiar tot ce se întâmplă în viaţa lui. Nu știu de ce nu ne-a spus că are un băiat… Probabil a așteptat momentul potrivit, dar nu l-a mai prins. Anul ăsta, Cel de Sus ne-a făcut cel mai de preț cadou. În primele zile ale lui 2013, feciorul Isidor mi-a spus că a primit un mesaj de la un băiat, în care acesta întreba cum o mai ducem noi, bunicii lui. Chiar l-a rugat să ne transmită salutări. Când am auzit asta, primul lucru care ne-a venit în minte a fost că e un şarlatan sau cineva care vrea să ne facă o farsă. Dar când ne-am întâlnit a dispărut orice dubiu. Am rămas înmărmuriți: Maxim este copia regretatului meu fecior. Când ne uităm la el, îl vedem pe Octavian. Îi seamănă leit: aceeaşi privire, aceleaşi gesturi”, ne povestește extrem de emoționat Nicolae Glib.

Maxim (în mijloc), alături de familia Glib

În clipa când și-a văzut nepotul, soția artistului a început să plângă ca un copil, căci cel mai mare regret al ei era că feciorul său nu i-a lăsat un urmaș. După ce i-a cunoscut în sfârşit pe membrii familiei tatălui său, Maxim a petrecut sărbătorile de iarnă pe stil vechi alături de bunici, unchii Isidor și Viorel, mătușele Cristina și Liliana, și de cei șase verișori.
„Nu-mi ajung cuvinte ca să-mi exprim bucuria! Am suferit enorm când ne-a decedat copilul, iar asasinii şi-au primit pedeapsa nici până azi. Din câte am înţeles, aceştia făceau parte dintr-o grupare criminală şi, cum se întâmplă pe la noi, au reuşit să scape basma curată. Am vorbit şi cu preoţii, iar ei ne-au sfătuit să-i lăsăm în voia Domnului”, ne-a povestit artistul, precizând că atât el, cât și familia sa, nu vor să facă testul ADN care ar confirma faptul că Maxim este într-adevăr fiul lui Octavian. „Se vede de la o poștă că suntem dintr-un aluat”, ne spune zâmbind îndrăgitul interpret.

Muncește de la 14 ani

Maxim nu a avut o viață ușoară. La doar 14 ani a devenit stâlpul familiei, după ce mama lui s-a îmbolnăvit. Pe umerii lui de copil au căzut toate grijile casnice. Ca s-o ajute financiar mama și pe cei doi frați mai mici, de 13 și 5 ani, a abandonat școala și a început să lucreze. Astăzi, nepotul lui Nicolae Glib este chelner într-un local din capitală.
„Vrem să-i schimbăm destinul. I-am spus că trebuie să finiseze studiile, iar eu și bunica îl vom ajuta și-i vom fi mereu alături. Este sânge din sângele nostru și e băiat bun, merită un viitor frumos. Dacă știam de existența lui mai devreme, îl duceam la o școală de muzică, căci are auz muzical. Acum însă este prea târziu. Maxim vine des la noi la țară, ne sună ca să ne întrebe ce mai facem. Ținem legătura ca și cu ceilalți șase nepoți şi sperăm s-o cunoaştem şi pe mama lui”, conchide Nicolae Glib.
Lena NEGRU
Foto: APROPO Magazin