Soția lui Mihai Volontir: „La ziua de naștere a soțului meu îl voi primi doar pe președintele țării!”

Soția lui Mihai Volontir: „La ziua de naștere a soțului meu îl voi primi doar pe președintele țării!”

Celebrul Mihai Volontir va împlini pe 9 martie vârsta de 79 de ani. Supravegheat de medici şi susţinut de soţia sa, actriţa Eufrosinia Dobândă-Volontir, artistul continuă să lupte cu boala. De aproape cinci luni, faimosul Budulai se află internat în Spitalul Clinic Republican din Chişinău, iar medicii susțin că şi de ziua sa actorul va rămâne pe patul de spital.

Eufrosinia Dobândă-Volontir stă zi şi noapte la căpătâiul artistului şi nu-i permite acestuia să fie vizitat nici chiar de fratele ori nepotul său. „Nici de ziua lui nu voi permite să aibă vizitatori. Voi face o excepţie doar în cazul preşedintelui ţării şi a demnitarilor de stat, dacă aceştia vor dori să-l viziteze. Dar nu-i voi lăsa să zăbovească lângă el prea mult timp”, a declarat actriţa pentru kp.md.
Acum o lună, contactată de APROPO, Eufrosinia Dobândă-Volontir, ne-a declarat că actorul se simte mai bine şi că de curând, au apărut şi mult aşteptatele rezultate îmbucurătoare.

„Nu pot să-l las singur”

„Încă nu ne gândim la externare, suntem cu toţii conştienţi că până la „foarte bine” mai e mult. De cinci luni stăm în spital, vă dați seama cum ne simţim! Nu pot să-l las singur pe Mihai, sunt mereu lângă el. Încerc să fiu puternică, pentru că are nevoie de susţinerea mea. Ne încurajează rezultatele îmbucurătoare din ultima perioadă, dar pentru a ajunge la cele dorite trebuie să continuăm tratamentul. Ne rugăm lui Dumnezeu să ne dea puteri să trecem şi peste această încercare a vieţii”, ne-a povestit, îndurerată, actriţa.

Reabilitarea, un proces îndelungat

Amintim că Mihai Volontir, bolnav de cancer, a suferit toamna trecută o intervenţie chirurgicală, a noua la număr. Soţia artistului nu permite nimănui să-l deranjeze şi asta deoarece Mihai Volontir are nevoie de linişte până starea sănătăţii sale se va ameliora. „Din cauza diabetului zaharat în stare avansată, reabilitarea va fi mai anevoioasă”, mai spune Eufrosinia Dobândă-Volontir.

„Sunt în viaţă datorită soţiei”

Acum jumătate de an, în ultimul interviu pe care ni-l acorda, celebrul „Budulai” ne povestea cu entuziasm că îşi doreşte să revină pe scenă.
De mai mulţi ani Mihai Volontir are grave probleme de sănătate. Este ferm convins că a rămas în viaţă graţie soţiei sale şi că se consideră un norocos că a întâlnit-o.
L.N.
Foto: kp.md/apropomagazin.md