Copiii cu trei sau patru părinți sunt deja o realitate în Olanda – UN NOU TIP DE FAMILIE

Copiii cu trei sau patru părinți sunt deja o realitate în Olanda – UN NOU TIP DE FAMILIE

Dacă Marea Britanie şi Franţa au dezbătut în cursul acestei săptămâni legalizarea căsătoriilor gay, prima ţară din lume care a legalizat parteneriatele între persoanele de acelaşi sex (în 2001), Olanda, este deja cu un pas înainte.

Ministerul Justiţiei din Olanda va solicita elaborarea unui raport pe tema posiblităţii recunoaşterii legale a dreptului unui copil de a avea trei sau patru părinţi, protejând astfel familiile “roz”, scrie descopera.ro, citat de realitatea.net.

Deşi Simon şi Joaquin au patru părinţi – Joram, Guillermo, Karin şi Evelien – doar cele două femei sunt părinţi din punct de vedere legal. Cei doi bărbaţi nu pot lua decizii medicale pentru copii lor, iar dacă ei mor, copii nu au dreptul de a moşteni proprietăţile lor.

În cazul în care cuplurile s-ar certa, Karin şi Evelien ar avea dreptul să solicite ca Joram şi Guillermo să nu mai joace niciun rol în viaţa băieţilor.

„Legea a rămas în urma realităţii”, declară Joram. „Ce contează, atunci când eşti părinte sau eşti un viitor părinte, este să-ţi doreşti să creşti copii într-o structură în care ai foarte multă încredere”, adaugă Joram.

„Desigur, vrei să-ţi fie recunoscut fiecare efort pe care îl faci pentru copilul tău”, a declarat şi Guillermo în timpul unei plimbări pe care familia o efectua de-a lungul unuia dintre canalele din Amsterdam. „A avea copii îţi schimbă viaţa”, a mai spus Guillermo.

Foto: realitatea.net

Vizualizări: 387

Comentează