MOTIVUL CUTREMURĂTOR pentru care un băieţel de cinci ani NU POATE SĂ ZÂMBEASCĂ

MOTIVUL CUTREMURĂTOR pentru care un băieţel de cinci ani NU POATE SĂ ZÂMBEASCĂ

Are doar cinci ani si nu poate sa zambeasca sau sa rada! Isaac Hughes, un baietel din Marea Britanie, sufera de sindromul Moebius, o boala care afecteaza nervii din zona craniana si care se manifesta prin paralizii ale muschilor fetei. Bolnavii care sufera de acest sindrom sunt lasati fara vreo expresie faciala, nu pot rade, nu pot sa zambeasca, iar unii dintre ei nici macar nu pot clipi, scrie kanald.ro.

Micutul Isaac Hughes nu a putut clipi si nici nu a putut merge pana la varsta de trei ani. Parintii lui, alaturi de alti pacienti sau rude ale bolnavilor strang fonduri pentru infiintarea unui institut dedicat in totalitate studiului acestui sindrom. Scopul este gasirea unui leac sau a unor terapii, tratamente care sa le faca bolnavilor viata mai usoara.

Parintii lui Isac nu sunt ingrijorati de faptul ca micutul nu poate avea nicio expresie, ci ii doare foarte mult ca boala i-a afectat copilului capacitatea de a vorbi. Baiatul nu poate comunica in niciun fel cu parintii lui, iar asta ii frustreaza foarte mult. A fost diagnosticat cu sindromul Moebius cand avea numai opt luni. Boala afecteaza si auzul si vazul, uneori si simtul tactil. Pacientii au o sensibilitate ridicata a ochilor si sunt predispusi adesea infectiilor sau afectiunilor oftalmologice din cauza ca nu pot clipi sau elimina particule straine din ochi.

Isaac Hughes

Isaac Hughes alaturi de familia sa

Foto: dailymail.co.uk