Viceprocuror general: Nu exclud că s-au distrus probe în cazul Paciu

Viceprocuror general: Nu exclud că s-au distrus probe în cazul Paciu

Ex-procurorul general, Valeriu Zubco, era obligat să-și informeze imediat adjuncții despre incidentul de la vânătoarea din Pădurea Domnească, afirmă viceprocurorul general, Eugen Rusu. Mai mult, viceprocurorul nu exclude faptul că timp de două săptămâni, cât timp a fost tăinuită crima de la Fălești, au fost distruse probe.

„Valeriu Zubco nu a informat adjuncții săi despre incidentul de la vânătoare. Eu am aflat pe 6 ianuarie, din presă. Nici procurorul interimar (Andrei Pântea) nu știa nimic când l-am telefonat pe data de 6. El a zis că de la mine aude pentru prima dată această informație. Este inexplicabil că niciunul dintre adjuncții procurorului general nu a știut nimic. Era obligația dlui Zubco să-mi comunice imediat. Este o regulă nescrisă în procuratură, că superiorul își informează adjuncții. Nu am vorbit cu Valeriu Zubco după ce a plecat atunci imediat în concediu”, a declarat Eugen Rusu, în cadrul Ediției Speciale, la Jurnal TV.

Todotată, viceprocurorul Rusu a menționat că Valeriu Zubco trebuie să-și dea demisia imediat după vânătoare. „Ce a făcut procurorul general? A tăinuit crima. Într-o perioadă de două săptămâni și ceva a tăinuit crima. Cât timp s-a tăinuit crima, puteau să fie distruse probe ca să să fie denaturate faptele. Nu exclud că au fost distruse probe”, a mai declarat viceprocurorul general.

Continuarea materialului pe jurnal.md