EXCLUSIV! Moldoveanca de pe podiumurile Armani şi Dior – FOTO

EXCLUSIV! Moldoveanca de pe podiumurile Armani şi Dior – FOTO

Carolina Pascari (26 de ani) şi-a început cariera de model acum 13 ani. Fiind prea slabă şi înaltă pentru vârsta ei, familia ei a intuit că trebuie să o îndrume spre lumea modei. Astfel, sora ei mai mare a înscris-o la un curs de modelling, unde a deprins bazele mersului pe podium şi abilităţi în actorie. Acum, Carolina a ajuns să colaboreze cu cele mai mari case de modă din lume şi cu designeri celebri.

Acum un deceniu, modelele din R.Moldova nu prea aveau şanse să se afirme peste hotarele ţării. Totuşi, Carolina a reuşit, la doar 14 ani, să semneze un contract cu o agenţie mare de modele din România. „Au crezut în mine, m-au motivat şi m-au promovat pe piaţa internaţională. La 15 ani am semnat un contract cu cea mai mare agenţie de modă din Londra. Eram primul model din R.Moldova şi România care a primit viză de lucru pentru un an pe baza unui contract de modelling”, a declarat tânăra pentru APROPO.

R.Moldova, prea mică pentru ambiţiile ei

A decis să plece din R. Moldova deoarece ţara natală devenise insuficient de încăpătoare pentru ambiţiile ei. Îşi dorea mai mult decât putea să obţină acasă. „Sunt o persoana raţională şi am ştiut de la început că nu voi putea să fac carieră dacă rămân acasă. După absolvirea facultăţii am încercat să mă stabilesc în metropole. Totuşi, din toate oraşele mari am ales Milano – nu l-aş schimba pe niciun oraş din nicio ţară a lumii”, susţine Carolina.
Părinţii ei au rămas în R. Moldova, iar sora mai mare locuieşte în Germania, la Munchen. „Pe ea o văd destul de des, dar părinţilor le duc dorul. Nu cred însă că ei şi-ar dori să mă întorc acasă”, ne comunică ea.

Colaborează cu Prada, Dior şi Armani

Carolina îşi aminteşte cu lux de amănunte prima ei călătorie. Se simţea independentă şi raţională, chiar dacă era la o vârstă fragedă. „Era fascinant să lucrez cu designeri mari, precum Alberta Feretti. Rochiile ei păreau a fi dintr-o poveste. Despre ce am simţit când am deschis prezentarea brandului PPQ, unde am avut ocazia să lucrez cu fotografi precum renumitul David Bailey, nici nu mai are rost să vorbesc. Era ca un vis frumos”, ne-a declarat frumoasa basarabeancă.
Acum tânăra colaborează cu Giorgio Armani, Guess, Christian Dior, La Perla, Fay-Tods, Twin-set, Prada, Max-Mara şi multe altele. „E deosebit să lucrez cu Armani, e plăcut şi fascinant să-i vezi devotamentul şi profesionalismul. Ţi-ar părea că persoanele ajunse la un nivel atât de înalt nu ar mai contribui la detalii şi ar lăsa alte persoane să o facă. Dar Armani e prezent la fiecare repetiţie şi aranjează fiecare detaliu pentru a ajunge la perfecţiune”, susţine modelul.

„Nu ştiu niciodată unde voi fi mâine”

A lucrat în oraşe precum Milano, Roma, Paris, Londra, Berlin, Munchen, Bucureşti, Istanbul, Tokyo, Moscova şi New York, pe cel din urmă Carolina considerându-l un oraş al modei. „Este un oraş inovativ, în continuă dezvoltare, acesta nu doarme niciodată şi mereu este loc pentru noi designeri. Anume acestea sunt calităţile-cheie pentru un oraş al modei”, susţine ea.
Tânăra nu are un program stabil, ea încearcă să se adapteze fiecărei zile în parte. „Cu ritmul meu de viaţă nu ştiu niciodată unde voi fi mâine”.

Nu ţine diete, dar e adepta cremelor

Pentru a arăta cât mai bine şi a se menţine în formă, Carolina face sport şi consumă multe fructe, însă nu e adepta unui regim alimentar strict. „Nu cred că aş putea să ţin cure de slăbire, însă urmez un ritual pentru faţă de două ori pe zi şi nu mă culc niciodată machiată. Atunci când dispun de timp, încerc să dorm cât mai mult, fiindcă somnul are un efect benefic asupra feţei şi corpului”, menţionează basarabeanca.
Întrebată cum împacă vârsta cu cariera de model, Carolina ne-a răspuns că nu-i este frică de trecerea anilor. „După atingerea unei vârste, modelele trec pur şi simplu într-o altă categorie: apar în reclame şi cataloage pentru femei mature. Eu însă nu cred că voi mai face modelling odată ajunsă la acei ani: e prea obositor şi mi-a ajuns pentru o viaţă întreagă”, glumeşte tânăra.

Vrea propriul cabinet psihologic

Recent, Carolina a devenit masterandă în psihologie, la Milano, acesta fiind planul ei de rezervă. „În viitor mă văd alături de familia mea, cu un cabinet psihologic şi multe schimbări în bine. Sunt o optimistă realistă, trăiesc viaţa fără vise”, menţionează modelul.
Carolina ne-a mărturisit că are şi un iubit, care o susţine şi o aşteaptă să vină din călătorii. „Nu e gelos, dar simplul fapt că sunt înconjurată de multă lume nu îl cam nelinişteşte. Totuşi, el a acceptat că fac parte din sfera modelling-ului şi mă încurajează în toate, chiar şi în pasiunea pentru psihologie”, conchide Carolina.

Doina POPOV

Foto: APROPO Magazin

Vizualizări: 3372

2 Comentarii

  • Nume
    23 ianuarie 2013 | Permalink |

    Ce-s cu pozele astea alungite? Oare nu ati putea sa le plasati mai comod pentru noi, cititorii?

  • Buga Cristina
    23 ianuarie 2013 | Permalink |

    Bravo!

Comentează