Cubul de gheaţă care îţi spune dacă ai băut prea mult

Cubul de gheaţă care îţi spune dacă ai băut prea mult

Un cub de gheaţă ne poate spune dacă bem prea mult. Cel care a inventat neobişnuitul dispozitiv este cercetător la prestigiosul Institut de Tehnologie din Massachusetts, Statele Unite. Tânărul a luat această hotărâre după ce a ajuns la spital în comă alcoolică în urma unei petreceri, scrie realitatea.net.

Cercetătorul Dhairya Dand lucrează la prestigiosul laborator MIT al universităţii americane din Cambridge, Massachusetts şi a inventat un dispozitiv care să-i ajute pe oameni să ştie cînd să se oprească din băut.

Ideea i-a venit după ce chiar el s-a îmbătat crunt la o petrecere. Cubul de gheaţă nu este unul obişnuit. Dotat cu senzori de mişcare, înregistrează electronic de cîte ori se soarbe din paharul cu băutură.

Când nivelul de alcool ajunge la limita la care o persoană ar începe să se îmbete, un LED roşu se aprinde în interiorul cubului de gheaţă. Acesta este prins într-o formă de gel comestibil care nu se topeşte, dar răceşte băutura.

Dacă persoana care foloseşte cubul de gheaţă minune nu se opreşte după lumina roşie, dispozitivul este setat să trimită un SMS pe telefonul celui mai bun prieten al acestuia.

Foto: realitatea.net

Vizualizări: 192

Comentează