Anunţ ŞOC al oamenilor de ştiinţă: “În mai puţin de 50 de ani se va da startul CLONĂRII UMANE”. Eşti de acord cu această practică?

Anunţ ŞOC al oamenilor de ştiinţă: “În mai puţin de 50 de ani se va da startul CLONĂRII UMANE”. Eşti de acord cu această practică?

Sir John Gurdon, un reputat cercetator britanic care a clonat primele broaste in anii 1950 si a contribuit la crearea celebrei oi Dolly in 1996 a facut zilele trecute o afirmatie socanta, potrivit kanald.ro.

El a declarat ca in mai putin de 50 de ani s-ar putea da startul pentru clonarea oamenilor. Biologul, care a castigat in acest an premiul Nobel, este de parere ca desi acest lucru va isca puternice controverse, oamenii vor lasa la o parte prejudecatile daca tehnica va avea beneficii medicale.

El a explicat ca si fertilizarea in-vitro nu a fost privita cu ochi buni la inceput, dupa care a fost acceptata pe scara larga odata cu nasterea primului copil, Louise Brown, in 1978.

Cu toate acestea, omul de stiinta spune ca metodele de clonare vor trebui sa fie imbunatatite semnificativ, avand in vedere ca majoritatea embrionilor clonati astazi sufera deformari groaznice.

Afirmatiile lui Sir John Gurdon s-ar putea adeveri daca luam in vedere ca tot el este cel care a prezis nasterea primului mamifer clonat, oaia Dolly, in 1996.

Foto: kanal.ro

Vizualizări: 340

Comentează