INDIFERENŢĂ! A început să nască în staţia de autobuz, dar nimeni nu i-a acordat ajutor

INDIFERENŢĂ! A început să nască în staţia de autobuz, dar nimeni nu i-a acordat ajutor

Vineri, în centrul satului Coşniţa, în staţia de autobuz, o femeie năştea sub privirile celor care îşi aşteptau ruta zilnică. Era ca şi cum o naştere în staţie s-ar fi întâmplat în fiecare zi!

E înfiorător să stai să te uiţi stupefiat la o femeie cum naşte, fără a întreprinde careva acţiuni de ajutor, să o întrebi măcar dacă o poți ajuta cu ceva, scrie TV-Cocieri, citat de stirilocale.md

În cele de urmă gravida a ajuns la urgenţă ajutată de două angajate ale Serviciului de urgenţă, unde a născut două fetiţe gemene (acasă mai având doi copii de 4 şi 2 ani), după care a fost transportată la Spitalul raional Criuleni.

Femeia provine dintr-o familie social-vulnerabilă şi este o mamă singură. La momentul dat, gemenele se află la Centrul Mamei şi Copilului din Chişinău, iar mama în câteva zile li se va alătura.

Pentru a se informa despre situaţia familiei, preşedintele raionului, Grigore Policinschi, s-a deplasat la locul lor de trai, unde a convocat mai mulţi factori de decizie de nivel local.

Reieşind din starea catastrofală a familiei respective, autoritățile au decis să-i acorde un ajutor material în sumă de 3.000 de lei și 4 metri cubi de lemne pentru foc.
Foto: stirilocale.md

Vizualizări: 1093

Comentează