Placido Domingo A PUS OCHII pe Olga Busuioc – FOTO

Placido Domingo A PUS OCHII pe Olga Busuioc – FOTO

La cei 26 de ani împliniţi, soprana Olga Busuioc, câştigătoarea Premiului mare al Concursului Internaţional de Canto „Francesc Viñas”, care a avut loc în Barcelona, se poate mândri cu o carieră de succes. Artista noastră a ajuns să fie lăudată de artişti de calibru internaţional, printre care se numără şi faimoasa soprană Mirella Freni.

Olga Busuioc a studiat la şcoala de belcanto „Cubet-Fondazione Nicolai Ghiaurov” din Modena, oraşul de baştină a marelui tenor Luciano Pavarotti, ea fiind eleva celebrei soprane Mirella Freni. „Din primele zile am fost favorita domniei sale. Îmi spunea: „Cânţi corect de parcă ai fi învăţat la mine de mulţi ani”. Activitatea mea profesională a început în Italia unde şi astăzi mă bucur de numeroase concerte”, ne declară Olga Busuioc.
Într-un interviu, oferit în exclusivitate pentru APROPO, soprana spune că toate realizările i le datorează mamei sale, Tatiana Busuioc, care de şapte ani îi este alături: „Este protectorul vocii mele şi cea mai de valoare persoană pentru mine, pentru cariera şi formarea mea vocală”.

Despre Eugen Doga


La momentul de faţă, artista stă mai mult în Austria, Germania, Spania sau Italia, iar de curând a semnat două contracte de colaborare: unul cu legendarul tenor, Placido Domingo, iar cel de-al doilea – cu fiul mai mare al acestuia, Alvaro Domingo.
Talentul Olgăi Busuioc nu a putut fi trecut cu vederea nici de către maestrul Eugen Doga. „Domnia sa este un romantic, un geniu al muzicii. Colaborăm deseori, iar când vin în ţară, de fiecare dată îmi spune că are ceva nou pentru mine, iar recent am fost invitata maestrului la „Ateneul Român” din Bucureşti”, spune soprana.

„Am un soţ de aur”


Cu toate că are un program foarte încărcat, Olga Busuioc recunoaşte că-i reuşeşte cu brio să îmbine latura profesională şi familia. Despre jumătatea ei, membrul formaţiei Akord, Igor Stribiţchi, spune că „este un soţ de aur, care-o susţine şi-i înţelege perfect plusurile şi minusurile meseriei”. „Ador viaţa pe care o am! E o satisfacţie enormă să cânți pe scene mari, unde publicul te soarbe din priviri şi te apreciază la justa valoare. Acasă – spun asta cu regret – lumea nu face deosebire între ceea ce înseamnă să cânţi bine ori rău. Pentru a ne simţi cu adevărat fericiţi, eu şi soţul meu ne dorim foarte mult copii. Eu îmi doresc întâi o fetiţă, iar Igor, ca orice bărbat, vrea să fie tată de băiat. Dar deja cum o vrea Dumnezeu… Din păcate, ambii suntem implicaţi la momentul de faţă în numeroase proiecte care ne obligă să amânăm venirea pe lume a copilului”, ne mărturiseşte Olga Busuioc.

Pasiuni


Atunci când are ceva timp liber, fapt ce se întâmplă destul de rar, soprana se străduie să-l dedice familiei, iar de curând se ocupă şi de designul interior al locuinţei sale. Artista este pasionată de design vestimentar, iar ideile ţinutelor sale scenice îi aparţin. „În ultima perioadă îmi place să citesc şi cărţi de psihologie. Acum lecturez „Tainele subconștientului” de Valeri Sinelnikov. De asemenea, ador să gătesc bucatele preferate ale soţului meu: peşte la rolă, tartă cu mere, clătite şi sos-cremă alb”.
Întrebată dacă poate rezista o relaţie la distanţă, Olga ne-a răspuns că în cazul ei răspunsul este „da”, asta deoarece ei doi merg pe aceeași undă şi au același scop – muzica.

Secretul unui mariaj reuşite


La un an de căsnicie, povestea de dragoste dintre cei doi artişti a devenit şi mai frumoasă. „Călătorim foarte mult şi încercăm să păstrăm pasiunea în cuplu. Respectul şi grija unuia faţă de altul devine tot mai puternică. Există dragoste, există armonie, există tot pentru a spune cu certitudine că am fost creaţi unul pentru altul”, conchide Olga Busuioc.
Soprana şi-ar dori să cânte mai des pe scena chişinăuiană, dar, din păcate, rareori este invitată şi asta deoarece „acasă opera nu este apreciată la justa ei valoare”. Deşi a primit o ofertă de angajare din partea Teatrului de Operă şi Balet, artista a fost nevoită să o refuze, căci în R.Moldova se face prea puţin pentru Opera Naţională, iar salariile artiştilor sunt mizere.

Vrea să cânte alături de soţul său

Olga Busuioc şi-ar dori să cânte alături de tenorul german, Jonas Kaufmann, despre care spune că are o voce unicat. „El a cântat imediat după concertul pe care l-am susţinut la Castelul Peralada (Spania). Mi-aş dori să mai cânt cu încă un tenor care, spun eu, este foarte bun – Igor Stribiţchi. Cu siguranţă va veni şi ziua când vom arăta lumii un proiect nou, care se coace”, ne mai mărturiseşte Olga Busuioc.
Lena NEGRU
Foto: APROPO Magazin