Toţi care au purtat-o au murit tragic. BIJUTERIA MORŢII şi blestemul care tronează asupra ei de secole

Toţi care au purtat-o au murit tragic. BIJUTERIA MORŢII şi blestemul care tronează asupra ei de secole

Este o bijuterie unică în lume, care străluceşte chiar şi atunci când este pus sub razele ultraviolete, dar trecutul ei este misterios şi sumbru. Legenda spune că „Diamantul Speranţei” a fost furat cu sute de ani în urmă de la un zeu indian, iar de atunci, toţi cei care l-au avut au murit în condiţii tragice.

Se spune că Diamantul speranţei a fost cumpărat de regele Franţei Loius al XIV-lea, furat în timpul Revoluţiei Franceze, vândut pentru a face rost de bani pentru jocurile de noroc, purtat la evenimente caritabile, iar în final, donat Institutului Smithsonian.

Care este blestemul care tronează asupra diamantului?

Se spune că totul a început cu un furt. În urmă cu câteva secole, un francez pe nume Tavernier a făcut o excursie în India, de unde a furat un diamant albastru, mare, de pe fruntea unei statui hinduse care o reprezenta pe zeiţa Sita.

Pentru această faptă, Tarvernier a fost sfâşiat de lupi, în timpul unei călătorii în Rusia, imediat după ce acesta a vândut diamantul. Aceasta a fost prima moarte suspectă ce a fost pusă pe seama Diamantului Speranţei.
Înainte de călătoria sa în Rusia, Tavernier a vândut diamantul regelui Louis al XIV-lea, în 1668. Regele Franţei l-a dat din generaţie în generaţie, iar diamantul a ajuns pe mâna lui Louis al XVI-lea şi a reginei Maria Antoinetta.

În timpul Revoluţiei Franceze, diamantul a fost furat, împreună cu toate bijuteriile coroanei.

În 1813, Diamantul Speranţei a ieşit din nou în evidenţă, fiind cumpărat de un bijutier londonez, Daniel Eliason. Se spune că regele George al IV-lea al Angliei ar fi cumpărat bijuteria de la Daniel, iar atunci când regele a murit cu diamantul s-ar fi plătit datoriile pe care regele le avea.

În 1823, diamantul a ajuns pe mâna lui Henry Thomas Hope – de unde şi-a luat numele de „Diamantul Speranţei (Hope – Speranţă). Se spune că familia Hope a fost atinsă de blestemul diamantului, iar cei care au pus mâna pe el, fie şi-au pierdut minţile, fie au murit în feluri îngrozitoare.

Diamantul a ajuns şi în America, în 1901, unde a fost cumpărat de Simon Frankler, un bijutier american. După ce a fost cumpărat şi vândut de mai multe ori, diamantul a ajuns şi pe mâna lui Pierre Cartier.

Acesta a convins-o pe una din marile doamne din înalta societate să cumpere bijuteria. Deşi iniţial Evalyn McLean nu a vrut să cumpere bijuteria, după ce a pus-o prima dată la gât nu a mai dat-o jos decât când a murit.

Soţul lui Evalyn a înnebunit, iar femeia a murit în condiţii suspecte. Pentru că se temeau de blestemul diamantului, rudele lui Evalyn au decis să îl doneze Muzeului de Istorie din SUA, unde îl poate vedea toată lumea.
Sursa: antena3.ro
Foto: antena3.ro

Comentează