Durerea Valentinei Cojocaru: „Acum sunt bine, simt că am forţe noi!”

Durerea Valentinei Cojocaru: „Acum sunt bine, simt că am forţe noi!”

Cu toate că în ultima perioadă a avut unele probleme de sănătate, Valentina Cojocaru (65 de ani) nu este genul de om care să-şi plângă de milă. Nu şi-a spus păsul nimănui şi iată că acum revine pe scenă cu noi forţe de muncă, încurajată de cei doi feciori.

Valentina Cojocaru a fost pentru 10 zile la sanatoriul din Călăraşi pentru a se mai întrema. „Aveam nevoie de odihnă. Plus că în ultima vreme şi sănătatea mi-a cam dat bătăi de cap. Acum sunt bine, simt că am forţe noi ca să cânt pentru cei care-mi apreciază creaţia”, a declarat artista în exclusivitate pentru APROPO.

„Are mama doi feciori” a împlinit 32 de ani

În ultimele luni, Valentina Cojocaru a susţinut numeroase concerte atât la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, alături de „Lăutarii” lui Nicolae Botgros, cât şi în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Cu toate că are agenda plină de spectacole, interpreta nu uită nici de cei care-i iubesc creaţia. Artista intenţionează ca în viitorul apropiat să dea o haină nouă melodiei „Are mama doi feciori”, care a făcut-o celebră acum 32 de ani şi care continuă să fie solicitată la posturile de radio de pe ambele maluri ale Prutului. „Atunci când am scris această melodie, feciorii mei erau copii. Acum îs oameni în toată firea. „Are mama doi feciori” este un şlagăr şi vreau să reînvie. Prin intermediul acestei melodii am cântat soarta părinţilor, a mamelor care duc dorul copiilor plecaţi în lume. Acest dor îl duc şi eu. Dar asta e viaţa: odată ce cresc, copiii sunt nevoiţi să plece în lume pentru a se realiza şi pentru a câştiga un ban”, ne povesteşte interpreta de muzică populară.


Băiatul cel mare al Valentinei Cojocaru locuieşte de 10 ani în Portugalia. Cel mic a lucrat şi el ani buni în străinătate, dar acum, din cauza unor probleme de sănătate, este nevoit să stea cel puţin o perioadă în R. Moldova. „Acum vă daţi seama că melodia „Are mama doi feciori” nu exprimă doar durerea mamelor în general, ci şi a mea în particular”, a precizat vedeta.

Vrea să devină bunică

În pofida faptului că are o carieră de invidiat şi că este o mamă fericită, Valentina Cojocaru ne-a mărturisit că dorinţa ei cea mai aprigă este să devină bunică: „Acest lucru mă va împlini sufleteşte”. Şi cum sănătatea este mai presus ca orice, în fiecare seară, înainte de a merge la culcare, Valentina Cojocaru îşi face semnul crucii şi se roagă lui Dumnezeu ca feciorii ei să fie sănătoşi şi ca tot ce şi-a propus să se realizeze. „Uneori închidem ochii la problemele de sănătate, iar mai târziu organismul ne taxează pentru această indiferenţă. Trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, ca de nu, ne va costa mai scump”, ne-a sfătuit artista.
Lena NEGRU
Foto: APROPO magazin

Vizualizări: 1560

3 Comentarii

  • Euridice
    16 octombrie 2012 | Permalink |

    e drama mamelor… cresc cate 5 copii si raman singure

  • Nume
    16 octombrie 2012 | Permalink |

    multumim pentru toata activitatea, pentru toaate cantecele frumoase, pentru, ca ne-ati dus numele tarisoarei in toata lumea, multumim indeosebi pentru “vazu-i tineretea mea”, ador acest cantec…

  • Anonim
    16 octombrie 2012 | Permalink |

    Multa sanatate, scumpa noastra Valentina Cojocaru!

Comentează