Ea a luat Premiul Mare al festivalului „Maria Bieşu”. VEZI ce sacrificiu a făcut!

Ea a luat Premiul Mare al festivalului „Maria Bieşu”. VEZI ce sacrificiu a făcut!

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului-concurs internaţional „Maria Bieşu” a ajuns la final, iar Trofeul şi Premiul Mare, în valoare de 15 mii de euro, a fost înmânat sopranei Mariana Bulicanu, prima învingătoare a concursului „Maria Bieşu”.

La concurs au luat parte 33 de interpreți, veniţi din şapte ţări. Spre bucuria basarabenilor, câştigătoarea concursului a fost o moldoveancă, ea luând şi un premiu în valoare de 15.000 euro. Tânăra soprană a fost uimită când i-a fost numit numele. „După ce am aflat că eu am devenit deţinătoarea Marelui Premiu, nu am reuşit să închid un ochi toată noaptea din cauza emoţiilor. A fost un concurs dificil, de aceea a trebuit să muncesc mult şi să fac faţă concurenţei”, a declarat artista în cadrul emisiunii „Deşteptarea de Weekend”, de la Jurnal TV.
Tânăra soprană a menţionat că au fost mulţi interpreţi buni şi foarte bine pregătiţi. Înainte de concurs, ea a mărturisit că nu a vorbit o perioadă pentru a-şi păstra vocea. „De trei ani sunt solistă la Teatrul de Operă şi Balet. Am un salariu mic, dar mă descurc. De fiecare dată când am participat la concursuri nu m-am gândit la bani, aşa că nici nu ştiu ce voi face cu cei 15.000 de euro”, susţine tânăra, menţionând şi faptul că cel mai important lucru pentru un artist este emoţia pe care o transmite publicului.
În acest an, festivalul s-a desfăşurat pentru prima dată fără Maria Bieşu. Amintim că primadona a decedat la 16 mai, curent, artista presimţindu-şi moartea. Ea a lăsat un mesaj publicului pe piatra funerară care fusese instalată înaintea de moartea sa. În el menţiona:
„Cu un trandafir de aur
Din palmele Moldovei
A însărăcit pământul,
C-o stea mare cerul
S-a îmbogăţit!”

D.P.

Vizualizări: 1566

3 Comentarii

  • corina
    17 septembrie 2012 | Permalink |

    da cine e tipa, vreau sa citesc mai multe informatii despre ea.

  • 17 septembrie 2012 | Permalink |

    Bravo Mariana! succes!

  • 18 septembrie 2012 | Permalink |

    Am ascultat-o pe Mariana Bulicanu iintr-un cerc mai familiar si cu vocea ei cristalina, ne-a fermecat pe toti . Felicitari.Mariana ! Ai cistigat ceea ce meriti ! Dumnezeu sa te pazeasca de ochii invidiosi si rautaciosi.Succese mari pe scenele lumii.

Comentează