Nicolae Botgros, ŞOCAT de deciziile Doinei Sulac. „E grav ce se întâmplă!”

Nicolae Botgros, ŞOCAT de deciziile Doinei Sulac. „E grav ce se întâmplă!”

Nicolae Botgros, naşul de botez al Doinei Sulac, dar şi cel mai bun prieten al regretatului Nicolae Sulac, este mâhnit din cauza „deciziilor negândite” luate de cea pe care a considerat-o copilul său. În ziua când a aflat că Doina Sulac nu mai vrea ca pe scena Palatului Naţional să aibă loc Festivalul-concurs „Nicolae Sulac”, organizat în memoria tatălui său, maestrul Botgros a rămas în stare de şoc. Ba mai mult, artistul este întristat şi pe faptul că Doina nu l-a anunţat că nu va veni şi că nu va cânta în cadrul concertului.

„Sunt un om în vârstă, dar încă nu mi s-a întâmplat niciodată ca vreun solist  să nu vină nemotivat la un concert. Am rămas mirat de gestul ei, căci urma să cânte pe scenă, ca într-un final, să nu apară. Doiniţa nu se consultă cu nimeni atunci când întreprinde ceva, unde mai pui că şi vorbeşte tot ce-i vine la gură. Îmi pare rău şi mi-e jale de ea, căci este încă un copil”, a declarat Nicolae Botgros pentru APROPO.

„Doina Sulac nu este Maria Bieşu!”

Maestrul ne-a mărturisit că Doina Sulac nu l-a atenționat că este împotrivă ca festivalul în memoria tatălui său să mai aibă loc. Dirijorul „Lăutarilor” a rămas neplăcut surprins când a aflat şi de scrisoarea pe care Doina a expediat-o directorului Palatului Naţional, în care a scris că „dacă la Palatul Naţional se vor organiza spectacole fără acordul ei, acesta va fi tras la răspundere”. „Festivalul a fost organizat de Guvern, tot el a fost cel care a decis ca Palatul Naţional să poarte numele lui Nicolae Sulac. În urma acestei decizii, Doiniţa a obținut şi unele drepturi. Ea nu ştie că iniţiativa Guvernului este o onoare pentru toată ţara, nu doar pentru ea. Nicolae Sulac este patrimoniul ţării noastre, este cea mai scumpă icoană a muzicii noastre. Nu am contactat-o şi nici nu intenționez s-o fac. Doina Sulac nu este Maria Bieşu, ea mai are multe de învăţat. Am rămas şocat şi când am aflat că ea a patentat numele tatălui său, care el de fapt nu a avut nicio familie, iar mama Doinei nu a fost înscrisă cu Nicolae Sulac şi nici nu are cum să-i poarte numele”, ne mai spune maestrul Nicolae Botgros.

Doina Sulac a primit 300 de euro de la Ion Paladi

Artistul consideră că „tâmpenia cea mai mare” pe care a făcut-o Doina Sulac până la momentul de faţă este aceea de a le interzice artiştilor să cânte piesele lui Nicolae Sulac. Maestru Botgros ne-a dezvăluit că Ion Paladi i-a plătit Doinei Sulac pentru piesa „Foaie verde matostat” 300 de euro şi că acum aceasta „vrea să obţină în urma melodiilor tatălui său nu sute, ci mii de euro”. Dirijorul „Lăutarilor” este convins că în spatele Doinei există o persoană care o îndeamnă să ia decizii greşite.

Colaborare cu orchestra lui Ionuţ Dolănescu?

Nicolae Botgros a auzit că aceasta vrea să organizeze Festivalul „Nicolae Sulac” cu orchestra Fundaţiei Culturale Ionuţ Dolănescu „Doina Basarabiei”, dirijor Valeriu Caşcaval. „Doina consideră că orchestra „Lăutarii” este demodată şi spune că vrea ceva nou. Din păcate, ea nu înţelege ce înseamnă să fii om de artă. Nu vreau să dau cu pietre în Doiniţa Sulac, căci ştiu că doare, dar ea este prea mică ca să înţeleagă ce discutăm noi acum. Un copil la vârsta ei, mai ales dacă are un copil acasă, ar trebui să se liniștească. E grav tot ce se întâmplă şi cred că Doina Sulac nu a luat-o pe drumul cel drept”, conchide Nicolae Botgros.
Lena Negru
Foto: allmoldova.com; Sare si Piper