Există şapte tipuri de orgasm şi le poţi avea pe toate!

Există şapte tipuri de orgasm şi le poţi avea pe toate!

Circulatia sanguina se accelereaza, inima bate mai repede, iar muschii de pe tot corpul se contracta? Afla mai jos totul despre momentul de placere intensa!

Psihanalistul Sigmund Freud a fost primul care a incercat o clasificare a orgasmelor, bazandu-se pe relatari detaliate de la pacientele sale, scrie perfecte.md. A ajuns la concluzia ca exista doua tipuri de climax:

– orgasmul clitoridian: este atins prin stimularea (frecarea sau apasarea) zonei clitorisului. Freud il considera specific fetelor tinere si imature din punct de vedere sexual, fiind mai putin intens decat al doilea tip

– orgasmul vaginal: este atins prin penetrare si uneori stimularea punctului G, fiind mai lung si mai „adanc”. Freud il asocia femeilor mature, care si-au descoperit deja zonele erogene si pozitiile ideale.

Astazi, sexologii tind sa clasifice orgasmele dupa modul in care sunt provocate mai mult decat dupa punctul de pornire sau senzatiile conferite, deoarece acestea variaza de la o femeie la alta. Intr-una din cartile ei de referinta, „Orgasme pentru doi”, cercetatoarea americana Betty Dodson reface clasificarea orgasmelor bazandu-se pe 30 de ani de experiente medicale si… personale:

1. Orgasmul obtinut prin presiune – acest tip de climax se obtine prin stimularea indirecta, de exemplu, cand te lipesti de o suprafata dura si te misti inainte si inapoi, sau cand te masturbezi tinandu-ti picioarele foarte stranse. Primele episoade sexuale din copilarie se consuma astfel: autostimularea prin presiune e intalnita la adolescentele ce abia isi descopera trupul si poate ramane o modalitate de-a atinge orgasmul la maturitate.

2. Orgasmul obtinut prin tensiune – se obtine prin stimulare directa si intensa, in timp ce intreg corpul si muschii iti sunt incordati, iar respiratia ti-e intretaiata. Se pare ca acest tip de orgasm este cel mai des intalnit: excitatia amplificata gradual „explodeaza” rapid. Climaxurile atinse prin tensiune ne sunt cele mai la indemana, deoarece le asociem primelor experiente sexuale in doi, care se consuma adesea pe ascuns si pe fast-forward.

3. Orgasmele relaxate – apar nu din nevoia de a elibera o tensiune cumulata, ci in continuarea unei stimulari sexuale profunde, bine dozate, ce creeaza un echilibru intre contractiile musculare si relaxarea intregului corp. Exercitiile Kegel („fitness” pentru muschii vaginali), buna cunoastere a partenerului si rabdarea de a savura actul sexual pot conduce la acest tip de orgasm, experimentat adesea de practicantii sexului tantric.

4. Orgasmele combinate – nu e un cliseu pe care tin neaparat sa-l repet, dar climaxul ar trebui sa fie „cireasa de pe tort” si nu insusi scopul unei partide de amor. Dr. Betty Dodson te sfatuieste sa nu sari peste preludiu si sa nu „alergi” dupa orgasm. Stimularea clitoridiana in timpul penetrarii, contractarea intentionata a muschilor vaginali, incordarea zonei pelviene si respiratia regulata pot transforma un singur orgasm intr-un buchet de senzatii sublime.

5. Orgasmele multiple – intocmai ca un cutremur, un orgasm ravasitor poate fi urmat de „replici” mai scurte, mai putin intense, dar la fel de placute. Atat femeile, cat si barbatii pot atinge punctul culminant de mai multe ori, succesiv, daca nivelul excitatiei este considerabil. Trebuie sa tii minte doar ca primul orgasm nu e marele final, ci doar… aperitivul.

6. Orgasmele provocate prin stimularea punctului G – oficial, exista! Neoficial, trebuie descoperit pe harta trupului tau si exploatat la maxim. Se afla la 6-7 centimetri in interiorul vaginului, in spatele osului pubian. Are marimea unui bob de mazare, dar provoaca placeri nemasurate…

7. Orgasmele mintii – daca exista climax datorat stimularii clitoridiene si vaginale, cu siguranta se poate ajunge pe nori si stimulandu-ti… imaginatia. Dr. Dodson a intalnit numeroase paciente ce ajungeau la punctul culminant fara vreun contact fizic, bazandu-se doar pe fantezii sexuale puternice. E clar ca orice orgasm va fi mult mai intens si mai usor de atins daca mintea ta se elibereaza de grijile clipei urmatoare, de inhibitii, de tactici sau planuri.

Doua dintre cele mai populare pozitii pentru a atinge orgasmul sunt cand tu stai deasupra partenerului (pentru ca poti impune ritmul, unghiul penetrarii si ai senzatia incitanta a controlului total asupra lui) si cand stai intinsa pe burta, iar el te patrunde din spate (aici, presiunea si unghiul au un rol important in atingerea climaxului). Nu exista un „how-to” pentru a atinge orgasmul si nu e nici macar un „must”. E doar placerea pe care o meriti si pe care corpul tau o poate produce atat de firesc…

Foto: perfecte.md