Sofia Rotaru, la 65 de ani: „Am făcut mămăligă!”

Sofia Rotaru, la 65 de ani: „Am făcut mămăligă!”

Pe 7 august, legendara artistă a sărbătorit un dublu jubileu – 65 de ani de la naştere şi 40 de ani de activitate scenică. Anii nu şi-au pus amprenta pe chipul Sofiei Rotaru deoarece, şi la cei 65 de ani ai săi, rămâne a fi frumoasă, sexy şi dorită de mulţi bărbaţi din Rusia. În acest an, interpreta a decis să-şi sărbătorească ziua de naştere în sânul familiei, alături de cele mai scumpe persoane: fiul Ruslan, soţia acestuia, Svetlana, dar şi de cei doi nepoți: Anatoli şi Sonia.

Lena NEGRU

Sofia Rotaru şi-a sărbătorit dublul jubileu departe de casă, mai exact în Italia, regiunea Toscana, unde a închiriat o vilă spaţioasă şi luxoasă. Artista nu a dorit să organizeze petreceri fastuoase, aşa cum obişnuia să facă în fiecare an, şi a decis să meargă în vacanţă împreună cu surorile sale, fiul, nora şi cei doi nepoţi. „Am probleme de sănătate, mai exact, cu tensiunea. După ce a decedat soţul meu, lupt cu durerile de cap. Am nevoie de vacanţă”, mărturiseşte vedeta, precizând că, timp de o lună, a reuşit să cutreiere toată Italia. Pentru a reveni în faţa publicului cu noi forţe de muncă, Sofia Rotaru a decis să revină în Rusia la sfârşitul lui august.

Felicitată de Vladimir Putin

„De ziua mea, mi-am dorit să am parte de o atmosferă mai retrasă, să fiu înconjurată de cele mai scumpe persoane: nepoţii, fiul, nora şi surorile. Cu toate acestea, telefonul mi-a sunat continuu, am primit mesaje de felicitare atât de la prieteni, cât şi de la fani. Până şi Vladimir Putin a ţinut să mă felicite, expediindu-mi o telegramă. Vreau să mă odihnesc, iar în Italia sunt podgorii magnifice, e foarte frumos. Nici în acest an, de pe masa de sărbătoare nu au lipsit bucatele tradiţionale româneşti, printre care şi mămăliga. În familia mea e lege ca la fiecare sărbătoare, mămăliga să fie făcută de mine”, a declarat Sofia Rotaru pentru kp.ru.

Refuză să-şi refacă viaţa

În viaţa îndrăgitei artiste a fost o singură mare iubire – soţul ei, Anatoli Evdokimenko, decedat acum zece ani. „Tolia a fost bărbatul vieţii mele. Când am rămas fără el, nici nu mai voiam să trăiesc. Nici nu mă gândesc la alţi bărbaţi. Mereu îi voi rămâne fidelă”, mărturiseşte Sofia Rotaru, precizând că este mândră de rădăcinile sale. Tatăl său a fost brigadier în colhoz la vie. Părinţii munceau în câmp din zori şi până-n noapte, iar copiii stăteau acasă. Cei mari îi educau pe cei mici, îi ajutau să-şi facă temele. Apoi, unii lucrau în grădină, alţii pregăteau cina sau făceau curăţenie în casă.

A avut o copilărie grea

„Eu, de pildă, mulgeam vaca şi, de la vârsta de şase ani, făceam mâncare pentru toată familia, o ajutam pe mama în gospodărie. Dis-de-dimineaţă, mergeam la piaţă să vând verdeaţă, iar din banii câştigaţi cumpăram pâine. Seara, după o zi grea de muncă, toată familia cânta în cor. Din punct de vedere material, am avut o copilărie foarte grea. Dar eram fericiţi. Ştiţi, ţin minte până acum cât de mult aşteptam sărbătorile noi, copiii, fiindcă doar în zi de sărbătoare mâncam pe săturate pâine proaspătă, coaptă în cuptorul mamei, şi cârnaţi de casă, şi bomboane. În alte zile, nu aveam parte de asemenea bunătăţi”, îşi aduce aminte Sofia Rotaru. Renumita interpretă, de origine etnică românească, s-a născut pe 7 august 1947 în satul Marşeniţa, raionul Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi, Ucraina. Artistă a poporului din Ucraina şi Artistă a poporului din Republica Moldova, Sofia Rotaru a fost prima cântăreaţă căreia, în 1986, i s-a conferit titlul de Artist al poporului din URSS. În 2000, a fost numită Cântăreaţa secolului 20. Sofia Rotaru este deţinătoare a mai multor distincţii, printre care Erou al Ucrainei, Cavaler al Ordinului Republicii (RM) ş.a. *