EXCLUSIV! Ion Paladi către Doina Sulac: „Nu ai decât să mă dai în judecată!”

EXCLUSIV! Ion Paladi către Doina Sulac: „Nu ai decât să mă dai în judecată!”

Doina Sulac o ţine din scandal în scandal! După ce s-a războit cu artistul din România, Benone Sinulescu, i-a venit rândul şi interpretului Ion Paladi. Fiica regretatului Nicolae Sulac îl ameninţă cu judecata pe colegul său de breaslă deoarece a „furat” din repertoriul tatălui său melodia „Foaie verde şi-un chiper”. Cu toate că a refuzat să comenteze până acum declaraţiile Doinei Sulac, contactat de APROPO, Ion Paladi a declarat că „nu-i este frică de judecată deoarece nu a „furat” nicio melodie din repertoriul niciunui artist”.

Doina Sulac a decis să protejeze numele şi creaţia tatălui său. Astfel, fiica marelui Nicolae Sulac îi ameninţă cu judecata pe toţi interpreţii care au „furat” melodiile părintelui său. Aceasta nu mai vrea să privească în tăcere cum creaţiile lui Nicolae Sulac sunt interpretate de alţi cântăreţi. „El cu gură de moarte mi-a spus: Doiniţa, ţi-am lăsat ţie testamentul şi am foarte mare încredere că vei proteja numele meu şi moştenirea pe care ţi-o las ţie ca fiică, pentru a nu permite altor interpreţi să se bage la noi în grădină”, a declarat cântăreaţa pentru perfecte.md, precizând că melodiile sunt înregistrate sub drept de autor şi că nimeni nu are dreptul să cânte piesele tatălui său fără permisiunea sa. Una din melodiile despre care vorbeşte Doina Sulac este şi „Foaie verde şi-un chiper” interpretată de mulţi artişti, printre care se numără şi Ion Paladi. Astfel, Doina a decis să ia măsuri „dure” şi să-i dea în judecată pe cei care nu respectă amintirea şi proprietatea lui Nicolae Sulac.

„Nu trebuie să profite de pe urma tatălui său!”

Ion Paladi îşi iubeşte cariera, dar nu scandalurile, tocmai din această cauză a decis ca prin intermediul APROPO să vină, pentru prima şi ultima dată, cu o replică pentru colega sa de breaslă. „Cum este şi normal, înainte de a înregistra această melodie, m-am documentat. Da, „Foaie verde şi-un chiper” a fost cântată şi de Nicolae Sulac, dar nu-i aparţine. Doina nu are decât să mă dea în judecată, nu-mi este frică. În ultima perioadă, de Doina Sulac aud doar din scandaluri, nu înţeleg de ce face asta. Eu o respect pentru ceea ce face şi consider că ar trebui să muncească ca să-şi formeze numele său scenic deoarece are posibilități şi talent. Doina n-ar trebui să profite de numele şi de pe urma tăticului său. Ar trebui să facă melodii de care să se bucure lumea, iar ea să se bucure de succes. Atunci când Doina a scos piesa „Fata mea”, am sunat-o s-o felicit pentru creaţia bună. Am o atitudine colegială faţă de ea şi nu-i port pică pentru declarațiile făcute în presă. Pentru oricine dintre noi, marele Nicolae Sulac a fost şi va rămâne un mare artist de muzică populară al neamului nostru. Dacă vreun interpret îi va cânta creaţiile, acestea vor dăinui şi mai mult, iar Doina ar trebui să se bucure, nu să caute scandaluri”, ne-a declarat Ion Paladi.

Şi Cornel Botgros o pune la zid


Nici Cornel Botgros nu a putut fi indiferent faţă de declaraţiile Doinei Sulac. Acesta a postat un comentariu pe contul său de Facebook, unde spune că melodia „Foaie verde şi-un chiper” este una de autor şi că este semnată de Benone Sinulescu la începutul anilor 1970. „A fura şi a prelua sunt două mijloace diferite. Regretatul Sulac a preluat multe piese de la alţi interpreţi din România în perioada sovietică, iar la unele melodii a schimbat textul. Măreția lui Sulac nu se pune la îndoială. Consider că piesele lui trebuie să fie cântate de interpreţii autohtoni, fiindcă doar aşa ele vor trăi încă cel puţin 50 de ani’”, scrie fiul lui Nicolae Botgros.*
Lena Negru
Foto Doina Sulac: Oblivionmd.com