Nu o sa ghicești SALARIUL ȘOCANT pe care îl va lua Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, în 2013! Așa ceva NU SE POATE

Nu o sa ghicești SALARIUL ȘOCANT pe care îl va lua Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, în 2013! Așa ceva NU SE POATE

Facebook este cea mai mare rețea socială. Este normal să te aștepți ca salariul lui Mark Zuckerberg, fondatorul și directorul executiv al companiei, să fie ieșit din comun. Anunțul salariului lui Zuckerberg pe anul 2013 a lăsat însă lumea șocată. Nimeni nu se aștepta la această sumă!

Potrivit libertatea.ro, Mark Zuckerberg a luat o decizie controversată și a decis ca, pentru anul 2013, salariul lui să fie de… 1 DOLAR! De ce această decizie? Este un truc prin care fondatorul Facebook încearcă să scadă cât mai mult din suma pe care o va plăti ca taxe și impozite în urma transformării Facebook în companie publică, listată la bursă.

Conform CNBC, în anul 2012, Zuckerberg are un salariu de 600 de mii de dolari, în creștere față de 2011, când a câștigat 500 de mii de dolari, dar și un bonus de 250 de mii de dolari. Anul viitor, fondatorul Facebook va urma însă exemplul lui Eric Schmidt și Larry Page de la Google, Steve Jobs de la Apple, Larry Ellison de la Oracle și Meg Whitman de la Hewlett-Packard și va renunța la salariu în încercarea de a scădea suma platită la taxe până la 0.

Dacă vă amuzați deja cu întrebări precum “Câte acadele își poate cumpăra Mark Zuckerberg cu banii câștigați în 2013″, nu vă faceți griji. Mai multe decât puteți număra. Asta deoarece fondatorul Facebook, ca deținător de acțiuni, primește dividende. Iar suma plătită de rețeaua socială acționarilor, în a doua jumătate a anului 2012, a anulat practic încasările de 1,184 miliarde de dolari ale companiei. Conform raportului financiar al Facebook, în principal din cauza acestor plăți, s-au înregistrat pierderi de 743 de milioane de dolari.

sursa: improvComm
foto: libertatea.ro

Vizualizări: 526

Comentează