Un preot a salvat de la înec 50 de oameni!

Un preot a salvat de la înec 50 de oameni!

Părintele Alexandr Karpeţ (27 de ani), împreună cu doi dintre enoriaşii parohiei sale, au salvat 50 de oameni care riscau să se înece în urma inundaţiilor puternice care au provocat moartea a 171 de persoane la Krimsk, în apropierea Mării Negre, scrie lifenews.ru.

Când a văzut urgia care s-a abătut asupra regiunii lor, părintele Alexandr a dat fuga la biserică, unde se adunase deja lume. Cu o barcă gonflabilă acesta, însoţit de încă doi enoriaşi, s-a pornit să-i salveze pe semenii săi. „Întâi ne-am dus la biserica din vale, unde se afla un paznic bătrân şi femeia care vinde lumânări – nici unul, nici celălalt nu ştia să înoate. Când am ajuns acolo, apa era de 5 metri”, îşi aminteşte preotul.

Părintele le-a ajutat bătrânilor şi i-a adus pe o colină. Apoi a cutreierat oraşul cu barca în căutarea altor posibile jertfe ale stihiei. Până spre dimineaţă, preotul reuşit să aducă la mal mai mult de 50 de persoane, pentru unele chiar fiind nevoit chiar să sară în apă ca să-i salveze.
Lucrările de salvare au fost întrerupte doar în zorii zilei şi numai pentru că barca lor s-a spart.
Dar părintele continuă şi acum să-i ajute pe cei care au avut de suferit în urma inundaţiilor – a organizat pe teritoriul bisericii o cantină unde se gătesc bucate pentru cei loviţi de calamitate, iar slujbele nu sunt întrerupte nici pentru o clipă.

N.T.
foto: lifenews.ru