Fără să ştie, Cristi Aldea-Teodorovici a îndeplinit ultima dorinţă a mamei sale!

Fără să ştie, Cristi Aldea-Teodorovici a îndeplinit ultima dorinţă a mamei sale!

Recent, Eugenia și Gheorghe Marin și-au sărbătorit nunta de smarald. Nepotul lor, Cristi, le-a pregătit bunicilor săi o petrecere de zile mari, fără să știe că astfel avea să îndeplinească ultima dorință a mamei sale. Cu 10 zile înainte ca Doina și Ion Aldea-Teodorovici să-și piardă viața într-un tragic accident rutier, artista i-a spus mamei sale că, atunci când vor reveni acasă, intenționează să se cunune religios la Mănăstirea Putna. A fost ultima discuţie a Doinei cu mama sa.

Doina și Ion Aldea-Teodorovici, două inimi gemene care au bătut la unison și care au ars împreună în același foc sacru, îşi doreau să-și unească destinele și în fața lui Dumnezeu. Cu 10 zile înainte de tragicul accident, într-o discuție avută cu mama sa, artista i-a spus că după ce vor reveni acasă vor merge să oficieze şi căsătoria religioasă la Mănăstirea Putna să se cunune religios. „Eu și soțul meu tot nu eram cununați, iar ea mi-a spus să mă pregătesc, căci când va reveni, vom merge împreună. Mi-a spus să nu-mi bat capul de rochie și coroniță – le va cumpăra ea. Și-a dorit ca eu, și ea să fim îmbrăcate în rochii de mireasă, iar Cristi, organizându-mi mie și soțului o adevărată nuntă cu ocazia aniversării a 55 de ani de căsnicie, fără să-și dea seama, i-a îndeplinit dorința mamei sale”, ne-a declarat Eugenia Marin.

Secretul unei căsnicii fericite


Părinții regretatei artiste spun că nici n-au simțit cât de repede s-au scurs anii. Eugenia și Gheorghe Marin nu s-au certat niciodată, deşi au mai avut şi ei clipe de supărare, dar niciodată nu și-au permis să înjure ori să poarte discuții pe tonuri ridicate de față cu Doina și Ion sau Cristi. „Ei niciodată nu ne-au auzit certându-ne. Ne-am înțeles și ne-am susținut mereu. Bărbatul meu spune că într-o familie cedează cel înțelept, iar cum noi ambii suntem înțelepți, ştim să cedăm. Cu toate că soțul meu este mai mare decât mine cu 8 ani, această diferență nu se resimte. Poate pentru că avem același interese și aspirații”, consideră mama artistei, precizând ca secretul unei căsnicii fericite este acela că între cei doi soți să existe stimă reciprocă, să se țină cont de ambele opinii și, nu în ultimul rând, să știe să cedeze.

Nu-şi spun pe nume


Soții Marin au uitat când și-au spus ultima dată pe nume și asta deoarece Doina a fost cea care a ținut morțiș ca mama sa să-i spună tatălui său „tăticu”. „La un an jumate ea deja vorbea, iar într-o bună zi, a început să plângă și să mă întrebe de ce nu-i spun tăticului ei „tăticu”. Am încercat să-i lămuresc situaţia, dar ea insista să-l nu-i spun soţului pe nume. De atunci, aşa şi ne spunem „tăticu” ori „mămica”. De când a apărut Cristi, recunosc că am început să ne mai încurcăm căci pentru el suntem „buneluș”. Şi mic fiind, exact ca Doina, a început să plângă și să mă întrebe de ce soțul meu e doar bunelul lui, dar nu și al meu. Acum ne mai spunem bunica și bunelul”, povestește zâmbind Eugenia Marin.

Cea mai mare realizare


Cea mai mare realizare a soților Marin este Doina Aldea-Teodorovici. Mama artistei nu scapă nicio ocazie de a-i mulțumi soțului pentru cel mai frumos cadou pe care i l-a putut oferi vreodată – fiica lor, care ulterior avea să le dubleze fericirea, dăruindu-le un nepot – pe Cristi. Părinții regretatei artiste își iubesc nepotul ca pe ochii din cap. El a fost cel care i-a ajutat să depășească momentul pierderii Doinei și a lui Ion. Pentru Cristofor, bunicii au luptat cu durerea care le măcina sufletul. Eugenia Marin recunoaște că nu i-a fost greu să-l crească pe nepotul ei. „Niciodată nu ne-a spus că nu avem dreptul să-i interzicem ceva pentru că nu i-am fi părinți. De mic a fost independent. Își așeza pe marginea scăunelului maioul și ciorăpeii, iar dacă știa că n-a pus un lucru la locul său, în toiul nopții se trezea și remedia situația. Dacă uita să facă baie, se trezea și la 3 noaptea ca să mă roage să-l îmbăiez. Când părinţii lui au plecat dintre noi, Cristi era deja un băieţel bine educat şi responsabil. Părinții săi au știut să-i implementeze ideea că trebuie să fie bărbat: să-și facă singur curățenie în odaie, să-și spele hainele și să le calce. Uneori veneam obosită de la lucru, după ce luam cina, lăsam vesela nespălată cu gândul că mă voi ocupa de ea dimineață. Cristi, elev fiind, făcea lună în bucătărie în timp ce eu dormeam. A doua zi nu-mi venea a crede ce curată e bucătăria mea”, ne mai povestește bunica lui Cristi.

Despre părinții lui Ion Aldea-Teodorovici


Tatăl lui Ion Aldea-Teodorovici a decedat pe când acesta avea doar 10 ani. Coincidență, pentru că şi Cristi a rămas fără părinți exact la aceeaşi vârstă. Regretatul artist a fost cel care a decis ca fiul său să poarte numele bunicului de pe tată. Mama compozitorului a decedat pe când Cristi avea 5 ani. Despre ea, Eugenia Marin are doare cuvinte de laudă. „Despre tatăl lui Ion am auzit doar lucruri frumoase. Ştiu că era preot, iar în perioada sovietică, ca să nu fie închis ori deportat, a devenit profesor de muzică. Pe mama lui Ion însă am cunoscut-o foarte bine. Era o femeie nemaipomenită, inteligentă, cu o voce blajină. Ne înţelegeam foarte bine. Cu toate că locuia la Leova, venea vara la noi şi stătea câte trei luni”, ne mărturisește mama Doinei.

Pasiuni


În timpul liber, Eugenia Marin croșetează și brodează, pasiune moștenită de la mama sa. Când Cristi era mic, acesta umbla din urma bunicii și o ruga să-i brodeze doi cai. Într-o zi, aceasta i-a îndeplinit dorința, iar zilele acestea, din întâmplare, a dat peste lucrarea preferată a nepotului, pe care a spus că o va pune în ramă și i-o va dărui la momentul potrivit. Doamna Eugenia adoră să bucătăreasă pentru cei doi bărbați din casă. Printre bucatele preferate de aceştia se numără colțunașii, plăcintele, sărmăluțele, chipăruşii umpluți și peștele. Soții Marin se bucură că nepotul le împărtășește bucuriile, neplăcerile și nu ezită să le ceară un sfat atunci când e cazul.

Primul cadou de la Cristi


„Suntem la curent cu tot ce face. Nu-l batem la cap să se însoare, el va decide când și alături de cine este gata să facă marele pas. Cristi i-a moștenit întocmai pe părinții săi. Din primii bani pe care i-a câștigat, Doina mi-a cumpărat un mic dar. Când s-a căsătorit cu Ion, când reveneau de undeva îmi aduceau câte ceva. Nu-și cumpărau lor, dar se străduiau să ne surprindă pe noi. Aşa e şi Cristi. Din primii bani câștigaţi mi-a cumpărat un parfum pe care-l păstrez și acum. Spre deosebire de mine şi de Cristi, soțului meu nu-i place să facă cadouri. Vorba e că în tinerețe mi-a cumpărat ceva, iar eu nu i-am spus că nu-mi place. Mama mi-a spus atunci că acesta va fi primul şi ultimul cadou pe care l-am primit de la el. Aşa a şi fost. N-am vrut să-l supăr, dar aşa s-a întâmplat ”, ne mai povestește Eugenia Marin.

Merg la locul unde au decedat artiştii

La nunta de smarald, cum era și de așteptat, cel mai frumos cadou a venit din partea lui Cristi. El le-a dăruit bunicilor un televizor LCD pe care aceştia și-l doreau de foarte mult timp. Soții Marin spun, cu regret în glas, că și-ar fi dorit să-i aibă alături la frumosul eveniment și pe cei doi copii ai lor, Doina și Ion. „În fiecare an mergem la locul unde au decedat ei. Cristi, când avea doi ani, mi-a spus că voi trăi 120 de ani. Dacă previziunea lui se va adeveri, vom sărbători 100 de ani de la nunta noastră. Îmi doresc să ajung și la această sărbătoare”, conchide mama Doinei Aldea-Teodorovici.
Lena NEGRU