Georgeta Voinovan a creat propriul abecedar! FOTO

Georgeta Voinovan a creat propriul abecedar! FOTO

Interpreta Georgeta Voinovan a editat de curând un abecedar. Este de fapt, un manual destinat preşcolarilor şi ceea ce îl deosebeşte de alte cărţi din aceeaşi categorie este faptul că mai conţine şi un cd cu cântece pentru micuţi.

Artista a declarat în cadrul emisiunii „Deştepatarea” de la Jurnal TV că a început să lucreze la abecedar încă acum doi ani, la solicitarea editurii Cartea. „Pictoriţa Aliona Bereghici a fost cea care a realizat desenele extraordinare şi foarte calde pentru cărţulie. Eu nu-mi imaginez alte ilustraţii pentru poeziile mele, iar cd-ul se vinde împreună cu abecedarul, deoarece un copil care cântă însuşeşte literele mai uşor şi într-un mod distractiv”, susţine ea.

Fiica Georgetei Voinovan, Bianca, a învăţat să citească la vârsta de 3 anişori şi probabil i-a moştenit talentul mamei, fiindcă adoră să scrie poezii, ba chiar a participat şi la diverse concursuri, unde s-a clasat pe locul întâi. „Probabil trebuie să te întorci în copilărie ca să poţi compune muzică şi versuri pentru copii, iar marele meu noroc este că eu nu am plecat din ea niciodată. Copilăria e la mine acasă, iar gemenii mei sunt o sursă necontenită de inspiraţie”, adaugă interpreta.

Marea dorinţă a Georgetei Voinovan este ca abecedarul creat de ea să ocupe un loc drag în biblioteca fiecărui copil.


Doina Popov