Un diamant vechi de 400 de ani, scos la licitație pentru 4 milioane de dolari

Un diamant vechi de 400 de ani, scos la licitație pentru 4 milioane de dolari

Un diamant care datează de acum 400 de ani, supranumit ”Beau Saucy”, considerat unul dintre cele mai vechi, a fost scos la licitație de casa Sotheby’s, relatează libertatea.ro.

Nestemata are 34.98 carate și este tăiată în formă de pară, fiind evaluată la 4 milioane de dolari. Piatra prețioasă, de o frumusețe rară, are o ipoveste fascinantă, făcând parte din podoabele unora dintre cele mai nobile familii ale lumii, inclusiv cea a Mariei de Medici.
Diamantul și-a căpătat faima în 1604, când Regele Henric al IV-lea al Franței l-a cumpărat de la proprietarul inițial, Lordul de Sancy, pentru a-l dărui extravagantei sale soții, Maria de Medici, una dintre cele mai bogate femei ale Europei. După ce regele a fost asasinat, Maria a scăpătat și s-a văzut nevoită să-și vândă bijuteriile, inclusiv acest diamant, extras din faimoasele mine din orașul indian Golconda.
În cele din urmă a cunoscut drept proprietari membri ai patru familii regale din Europa, inclusiv pe cei din nobila casă Orange, din Marea Britanie. Cei mai recenți posesori ai nestematei sunt descendenți ai ultimului împărat al Germaniei și Prusiei, Whilhelm al II-lea.

Vizualizări: 362

Comentează