Traficul feroviar în nordul Belgiei, perturbat după ce un tren a lovit o lamă

Traficul feroviar în nordul Belgiei, perturbat după ce un tren a lovit o lamă

Traficul feroviar a fost uşor perturbat marţi dimineaţa în nordul Belgiei, după ce un tren a lovit o lamă ce rătăcea pe drumuri, a anunţat societatea care gestionează traficul feroviar, scrie mediafax.ro.

Animalul nu a supravieţuit impactului cu trenul, care asigura o legătură între Gand şi Antwerpen, a anunţat Frédéric Sacré, purtătorul de cuvânt al Intrabel. Traficul a fost supendat timp de câteva zeci de minute, dar a revenit la normal către ora locală 10.00 (11.00, ora României).

„Poliţia anchetează pentru a stabili de unde provenea lama, care rătăcea pe drumuri în prezenţa mai multor alte animale”, a precizat purtătorul de cuvânt.

„Pentru noi, o coliziune între o lamă şi un tren reprezintă o premieră. Uneori au loc coliziuni cu vaci sau cai. În urmă cu un an, un tren a deraiat parţial după ce a lovit 14 bovine. Săptămâna trecută, un alt tren a lovit doi măgari”, a adăugat Sacré.

Originară din America Latină, lama este tot mai crescută în Europa, pentru lâna sa dar şi, în cazuri rare, ca animal de companie.