Preşedintele RM are nevoie de un consultant de imagine

Preşedintele RM are nevoie de un consultant de imagine

„La o nuntă, Margareta i-a prins buchetul şi i-a furat inima. Peste un an, badea a spus că se însoară”

„Colea Timofti mi-a fost elev. Iar mă iau emoţiile, nu mă lasă de când am aflat că e candidat la preşedinţie. Am nevoie de medicamente. Am aşteptat cu nerăbdare alegerea, dar bodaproste că au fost doar patru zile”, aud la celălalt capăt al firului vocea tremurândă a Ecaterinei Geru, prima învăţătoare a preşedintelui.

A venit la şcoală cu cei şapte ani de acasă. Era un elev de mijloc, dar ascultător, niciodată nu i-am spus să stea cuminte în bancă. Nu-i plăceau toate disciplinele, mai mult matematica, istoria, ştiinţele naturii”, povesteşte Geru.

Prima telegramă de la prima învăţătoare

Femeia spune că i-a trimis o telegramă noului preşedinte. «I-am scris: „Preşedintelui Moldovei, Nicolae Timofti. Victoria ta m-a adus până la lacrimi. Mari succese în drumul tău. Tu vei fi cel mai bun preşedinte. Sănătate familiei tale. Prima ta învăţătoare, Ecaterina Geru.»

Faptul că preşedintelui moldovean îi plăcea istoria şi matematica a fost confirmat şi de sora sa, Liuba Postolachi, angajată a Red Nord Floreşti. „Ca să-şi ajute familia, în clasa a opta, a trecut la şcoala serală. Ziua lucra ca lăcătuş la Baza de transport auto nr. 14 din Floreşti”, îşi aminteşte Postolachi.

Construia avioane

Fratele ei mai mare a lucrat şi în cadrul Judecătoriei din localitate. „I-au propus să plece să înveţe dreptul la Chişinău. Şi-a luat câteva haine şi a plecat în capitală, a susţinut examenele şi a intrat. A venit acasă şi a anunţat-o pe mama că e student la drept. În acea perioadă, o altă soră învăţa la Universitatea „Alecu Russo” din Bălţi. A fost tare greu. Tata era drumar şi-l mutau dintr-o localitate în alta. Mama câştiga şi ea un ban cu sapa în mână pe deal”, spune femeia.

Continuarea articolului pe jurnal.md