ATACUL DE LA TOULOUSE: Autorul crimelor din Franţa a filmat toate cele trei atacuri

ATACUL DE LA TOULOUSE: Autorul crimelor din Franţa a filmat toate cele trei atacuri

Potrivit mediafax.ro, tânărul francez care pretindea că face parte din Al-Qaida, ucis joi într-un asalt al unităţilor de elită ale poliţiei, a filmat toate cele trei atacuri comise la 11, 15 şi 19 martie, în cursul cărora a ucis şapte persoane, a anunţat joi procurorul din Paris. Poliţia a găsit într-o geantă camera utilizată de presupusul criminal în serie şi a vizionat imaginile.

Suspectul în cazul crimelor comise în sud-vestul Franţei, care era încercuit de poliţie de miercuri dimineaţă, a fost ucis joi de poliţişti în momentul în care încerca să sară de la balconul apartamentului său, a declarat o sursă din poliţie.

Anterior, ministrul francez de Interne, Claude Gueant, afirmase că suspectul a murit după ce a opus rezistenţă poliţiştilor şi a sărit pe fereastră.

„În momentul în care un mijloc de investigare a fost introdus în baie, atacatorul a ieşit din baie trăgând cu o violenţă extremă. Rafalele au fost frecvente, foarte dure. Funcţionarii RAID (unitate de elită a poliţiei) au încercat desigur să se protejeze, să riposteze”, a afirmat Gueant, aflat la faţa locului.

Mohamed Merah „a sărit pe fereastră cu o armă în mână şi continuând să tragă. El a fost găsit mort la sol”, a adăugat ministrul.

Anterior, poliţiştii francezi au pătruns în apartamentul suspectului, avansând „pas cu pas”, dar acesta a opus rezistenţă. Rafale de tiruri de armă şi deflagraţii au fost auzite timp de cinci minute în zona apartamentului unde era retras de 32 de ore Mohamed Merah, un francez care a revendicat în numele Al-Qaida asasinarea a trei militari şi a patru evrei, între care trei copii, începând cu 11 martie, la Toulouse şi Montauban.