Radu Dolgan şi Lidia Botezatu, decoraţi de Marian Lupu

Radu Dolgan şi Lidia Botezatu, decoraţi de Marian Lupu

Maestrul Mihai Dolgan trăieşte în inimile oamenilor, a familiei şi a tuturor celor care i-au ascultat măcar o dată în viaţă piesele. Pentru a-i aduce un omagiu, cei apropiaţi au organizat la Palatul Naţional o seară de neuitat în cinstea compozitorului.

Surpriza serii a constituit-o decernarea Ordinului Republicii pentru Lidia Botezatu şi Radu Dolgan. „Este o distincţie care contribuie la păstrarea şi multiplicarea patrimoniului Mihai Dolgan. Nu pot să vorbesc la trecut despre Mihai Dolgan, care ne-a lăsat piese excepţionale. El va fi mereu cu noi”, a declarat Marian Lupu pentru „Deşteptarea” de la Jurnal TV.
Sunt patru ani de când îi păstrăm vie amintirea, timp în care familia maestrului a reuşit să le dea o haină nouă pieselor de altădată. Iar cel mai important este faptul că au reuşit să dea un nou suflu formaţiei „Noroc”.
Dacă ar fi fost în viaţă, Mihai Dolgan ar fi împlinit ieri 70 de ani. „El a fost primul care a reuşit să cucerească publicul nu doar din Moldova, ci şi din fosta Uniune Sovietică”, a mărturisit Petru Lucinschi, ex-preşedintele Republicii Moldova.
Precizăm că acum jumătate de an, fanii legendarei formaţiei au primit o veste îmbucurătoare: „Noroc” revine pe scenă într-o nouă formulă. Noul director muzical al trupei este artistul Liviu Ştirbu. Lidiei Botezatu şi lui Radu Dolgan li s-au alăturat interpretul Serj Kuzenkoff şi Margareta Iarovoi, ex-membra trupei „Edict”. Producătorul general al trupei este Andrei Lozovan.
L.N.