Radu Dolgan şi Lidia Botezatu, decoraţi de Marian Lupu

Radu Dolgan şi Lidia Botezatu, decoraţi de Marian Lupu

Maestrul Mihai Dolgan trăieşte în inimile oamenilor, a familiei şi a tuturor celor care i-au ascultat măcar o dată în viaţă piesele. Pentru a-i aduce un omagiu, cei apropiaţi au organizat la Palatul Naţional o seară de neuitat în cinstea compozitorului.

Surpriza serii a constituit-o decernarea Ordinului Republicii pentru Lidia Botezatu şi Radu Dolgan. „Este o distincţie care contribuie la păstrarea şi multiplicarea patrimoniului Mihai Dolgan. Nu pot să vorbesc la trecut despre Mihai Dolgan, care ne-a lăsat piese excepţionale. El va fi mereu cu noi”, a declarat Marian Lupu pentru „Deşteptarea” de la Jurnal TV.
Sunt patru ani de când îi păstrăm vie amintirea, timp în care familia maestrului a reuşit să le dea o haină nouă pieselor de altădată. Iar cel mai important este faptul că au reuşit să dea un nou suflu formaţiei „Noroc”.
Dacă ar fi fost în viaţă, Mihai Dolgan ar fi împlinit ieri 70 de ani. „El a fost primul care a reuşit să cucerească publicul nu doar din Moldova, ci şi din fosta Uniune Sovietică”, a mărturisit Petru Lucinschi, ex-preşedintele Republicii Moldova.
Precizăm că acum jumătate de an, fanii legendarei formaţiei au primit o veste îmbucurătoare: „Noroc” revine pe scenă într-o nouă formulă. Noul director muzical al trupei este artistul Liviu Ştirbu. Lidiei Botezatu şi lui Radu Dolgan li s-au alăturat interpretul Serj Kuzenkoff şi Margareta Iarovoi, ex-membra trupei „Edict”. Producătorul general al trupei este Andrei Lozovan.
L.N.

3 Comentarii

  • vali
    15 martie 2012 | Permalink |

    Este mult adevar in acest articol, insa trebuie sa faceti o precizare: NU FAMILIA A DAT UN NOU SUFLU FORMATIEI „NOROC”. NOUA COMPONENTA A FORMATIEI, PRECUM SI DEBUTUL A FOST GRATIE UNUI FAN SI AMIC A LUI DOLGAN, CARE SA IMPLICAT ATAT FIZIC CAT SI FINANCIAR SA REINVIE FORMATIA „NOROC”, APELIND LA LIVIU STIRBU, CARE PRACTIC A DEVENIT LOCOMOTIVA FORMATIEI . GRATIE ACESTUI CETATEAN SA FONDAT NOUA COMPONENTA, SAU FACUT AFISELE, COSTUMELE, SA FACUT PRIMUL VIDEOCLIP, CARE CONTINE 3 CANTECE, SA ORGAVNIZAT CONCERTE PRIN REPUBLICA, FILMARI LA TV, TRANSPORT, LUMINI, SUNET, SALARII, CHIAR DACA NU PREA MARI,PUBLICITATE. TOATE ACESTEA INSEAMNA BANI SI NU PUTINI, TOCMAI DE ASTA NU DUCETI LUMEA IN EROARE FINANTAREA A VENIT DIN ALTA PARTE, FAMILIA A CONTRIBUIT CANTIND. E BINE SA SPUNETI LUCRURILOR ASA CUM SUNT NU CUM SI LE DORESTE CINEVA SI LE ZICE PRIN INTERVIURI. SA DEA DUMNEZEU RADU DOLGAN SA DUCA MAI DEPARTE CE A INCEPUT MIHAI DOLGAN, IAR DNA BOTEZATU SA MEARGA LA ODIHNA CU DISTINCTIA BINEMERITATA. pentru confirmarea celor scrise mai sus nu aveti decat sa va informati putin in intreviurile date de Radu Dolgan si altii in ajunul concertului de debut a noiii componente. E bbine sa luati in consideratie, ca a declara ceia ce iti doresti NU INSEAMNA , INCA, CA E SI ADEVARAT!!!

  • Nume
    16 martie 2012 | Permalink |

    Am inteles ca Radu Dolgan pe banii cistigati in Canada a ridicat formatia.

  • Nume
    5 aprilie 2012 | Permalink |

    Pe dinsul in Moldova nu-l cunoashte aproape nimeni, dar nu in Canada. Nu vezi concerte peste concerte, oamenii stau cu saptamina coada sa cumpere bilete la ”radiu” shi ”linda” A fi artist – tre sa mai fii shi obraznic. Gata.

Comentează