Cum încearcă Google să-şi sporească veniturile anul viitor. Planul care a stârnit furia clienţilor săi

Cum încearcă Google să-şi sporească veniturile anul viitor. Planul care a stârnit furia clienţilor săi

Google şi-ar putea rotunji veniturile, în viitor, prin înlocuirea tonurilor obişnuite de apel cu reclame plătite, informează mediafax.ro

Google, care s-a îndepărtat demult de originile sale de motor de căutare şi a lansat primul telefon mobil în 2009, vrea acum să înlocuiască sunetul pe care oamenii îl aud când dau un telefon, informează Gândul.

Unii dintre posesorii de telefoane mobile îşi schimbă tonul respectiv cu o melodie, numită „ringback tone”, pe care cei care îi sună o aud în telefon în locul „ţârâitului” obişnuit. Însă majoritatea nu au auzit de acest lucru sau nu au posibilitatea să o facă, astfel că Google vrea să fructifice acest „spaţiu mort”, scrie Investors.com.

Google nu a anunţat încă momentul în care va implementa tehnologia, dar Investors.com notează că aproape sigur aceasta va fi profitabilă, din moment ce piaţa „ringback tone”-urilor va ajunge, în 2015, la 780 de milioane de dolari.

Unii oameni sunt furioşi pe ideea că sunt obligaţi să asculte reclame când vor să dea un telefon, alţii spun însă că ar accepta, dacă ar primi minute gratuite pentru acest lucru.