Ai orgasm sau trebuie să urinezi? Află de ce ai acest sentiment ciudat când faci sex!

Ai orgasm sau trebuie să urinezi? Află de ce ai acest sentiment ciudat când faci sex!

Faci dragoste cu iubitul tău şi tocmai când plăcerea e mai mare tu simţi nevoia să mergi la toaletă. Dar… parcă e punctul culminant. Ce se întâmplă de fapt încât atunci când ai orgasm simţi nevoia să urinezi?

La bărbaţi, vezica urinară se „blochează” în apropierea orgasmului astfel încât sperma să nu se amestece cu urină. Deci la ei este mai simplu – chiar dacă simt nevoie de a urina, pot să se relaxeze şi să se bucure de sex, ştiind că nu pot avea „accidente” jenante.

La femei însă e mai complicat. Anatomia feminină permite ca urina să fie eliminată în timpul orgasmului, iar de aici o mulţime de probleme – de teama unui accident încerci să eviţi orgasmul, îi ceri o „pauză de toaletă”, etc., lucruri care în timp devin frustrante.

Totuşi, nevoia de a urina pe care o simţi în timpul sexului nu înseamnă neapărat că ai vezica plină. Nu este o nevoie reală, o senzaţie pe care ţi-o dă stimularea anumitor părţi ale tractului genital.

Penisul, degetele şi, în funcţie de poziţie, tot corpul lui, pot să pună presiune pe vezica ta. În pus, atunci când este stimulat clitorisul, inevitabil este atins şi capătul uretrei, aflat în imediata apropiere. De asemenea, glandele Skene, localizate pe peretele anterior al vaginului, lângă punctul G, se umflă în timpul sexului şi stimulează aceleaşi terminaţii nervoase care îţi semnalează nevoia de a merge la toaletă. Toate acestea pot provoca senzaţia că trebuie să mergi la toaletă, deşi nu este cazul, scrie libertatea.ro