Eugen Doga le dă peste nas politicienilor

Eugen Doga le dă peste nas politicienilor

Republica Moldova nu are președinte de trei ani, înregistrând astfel un record mondial. Criza politică din țara noastră s-a declanșat în urma scrutinului legislativ din 5 aprilie 2009, când Partidul Comuniștilor nu a reușit să obțină suficiente mandate pentru alegerea președintelui țării. După nenumăratele tentative de alegere a şefului statului, Dorin Chirtoacă a declarat recent în cadrul unei emisiuni televizate că „Eugen Doga ar fi o candidatură bună”. Contactat de „apropo”, compozitorul s-a arătat încântat de faptul că cei de acasă nu-l uită și că doresc să-i încredinţeze fotoliul de președinte.

Ca şi majoritatea cetățenilor R. Moldova, Eugen Doga este indignat de faptul că țara noastră nu are şef de stat de trei ani și că politicienii se bat pentru fotolii moi, în loc să se gândească la popor. Deşi compozitorul spune că funcția de președinte nu este vocația sa, domnia sa nu ne-a răspuns concret dacă ar accepta ori ar refuza oferta primarului pentru care se „bat” politicienii noștri. Iar dacă aceştia nu pot ajunge la un numitor comun, R. Moldova s-ar descurca foarte bine și fără președinte, consideră omul de artă.

Trebuie schimbată Constituția

„Sunt propriul meu președintele și-mi este suficient. Am meseria mea, iar R. Moldova are destui politicieni care ar putea face față acestei funcții. Am fost o dată în politică și nu a meritat, aşa că am înţeles: acest domeniu nu este pentru mine. Nu pot să spun dacă aș refuza ori dacă aș accepta propunerea primarului, deoarece nu am primit o ofertă oficială. Cred că oamenii deja s-au săturat de această problemă, iar politicienii noștri nu se pot înţelege. Chiar dacă aș fi candidatul perfect pentru funcția de preşedinte al țării, de muzică nu m-aș lăsa. Nu mai sunt un june ca să-mi fac iluzii, sunt copt la minte. Şi apoi, mă gândeam că foarte multe țări care o duc bine și fără președinte, cred că ne-am descurca şi noi. Pentru aceasta însă ar trebui să modificăm Constituția”, ne-a declarat Eugen Doga.

„Mare brânză să alegi un președinte!”

Întrebat care ar fi primul lucru pe care l-ar întreprinde dacă într-o zi ar ajunge președinte, maestrul ne-a răspuns zâmbind că n-ar accepta să muncească în sediul Președinției. Eugen Doga îi sfătuie de politicienii noștri să se întoarcă cu faţa către lume, căci de jocurile lor politice suntem sătui. „Atitudinea politicienilor noștri ne nenoroceşte. Lumea muncește în sudoarea frunţii ca să câștige un bănuț, iar ei își fac de cap: ba vin la ședințe, ba nu. Dacă nu pot face faţă funcțiilor pe care le dețin, lasă-i să renunţe la salariu! Chiar atât de greu le e să pună creierul în mișcare și să găsească un președinte? Eu când mă înţeleg cu cineva să-i scriu muzică, nu tărăgănez. Nu dorm nopțile, dar îmi îndeplinesc munca – la fel ar trebui să procedeze şi politicienii mioritici. Dacă ar simţi durerea poporului, poate s-ar mişca stânca din loc, dar ei se gândesc doar la funcțiile pe care nu le pot împărți. Mare brânză, alegerea unui președinte!”, ne mai spune Eugen Doga.

La Moscova se va cânta în română

Cu toate că stă mai mult la Moscova, artistul este la curent cu tot ce se întâmplă în acasă.
Acum maestrul pregătește un concert de zile mari, care va avea loc în capitala rusă. În cadrul acestuia, artiști din Rusia vor interpreta, în rusă şi română, piese celebre ale compozitorului basarabean.*
L.N.

Vizualizări: 2828

3 Comentarii

  • TOMIS
    22 februarie 2012 | Permalink |

    TRAIASCA VIITOAREA ROMANIA MARE DIN DEC.2012 !

  • catinca
    23 februarie 2012 | Permalink |

    cine ca cine, NUMAI CHIRTOCA SA TAKA, SA FACA O PLIMBARE PE STRAZILE CHISINAULUI, NU ZIC DE CELE DIN CARTIERE, DAR MACAR CELE ADEACENTE SA VADA CE DEZASTRU ESTE, NICI O DATA DE CAND MA STIU NU A FOST ASA O MIZERIE IN ORAS, NICI O DATA IN ULTIMII 30 ANI STRAZILE NU AU FOSTATAT DE PROST CURATATE, IMI INCHIPUI CE SUME DE BANI SPALA PRIMARIA PE HIRTIE ,PENTRU CURATUL STRAZILOR SI DRUMURILOR, TANARUL SE FACE MILIARDAR!!!.

  • Nume
    23 februarie 2012 | Permalink |

    Nu le este greu, pur şi simplu ei lucrează după un scenariu bine pus la punct. Iniţial unii trebuiau să stopeze alegerile, apoi alţii şi tot aşa… Această situaţie le e convenabilă multora, pentru a putea fura ce a mai rămas!!!

Comentează