La 24 de ani, o moldoveancă cucereşte China !

La 24 de ani, o moldoveancă cucereşte China !

Ana Ropot (24 ani) s-a născut la Chișinău, iar acum şase ani a ales să-şi facă studiile în cea mai mare țară din Asia – China.
Vroia să cucerească lumea şi i-a reușit. În doar câțiva ani de când a plecat în lume, Ana a câştigat mai multe concursuri de inteligenţă și frumusețe. Iar cel mai mare succes al său de până acum îl constituie distribuţia sa într-un film de epocă, alături de actori celebri.

Doina POPOV

Ana Ropot a fost dintotdeauna o fire energică. Pictura, sculptura, broderia, fotografia, hipismul, limbile străine, cultura antică, jurnalismul și dansul sunt doar câteva dintre pasiunile ei. Vorbește fluent șase limbi: engleza, franceza, mandarina, italiana, spaniola și rusa, iar înainte de a pleca în China a studiat și japoneza.

„Timp de trei ani, Ana a făcut cursuri de japoneză, a luat diploma și a vrut să meargă în la studii în Ţara Soarelui Răsare. Pe atunci Guvernul Japoniei oferea trei burse de studii, iar al Chinei – două. Aplicase la bursele ambelor state, iar în scurt timp a primit vestea care a făcut-o să sară în sus de bucurie: era admisă la Universitatea de Studii Internaţionale din Beijing, la facultatea de Management al Turismului Internaţional. Şi deşi eu plângeam şi nu vroiam să plece, am susţinut-o în toate. Îi simt foarte mult lipsa, dar ştiu că se va descurca”, ne-a declarat Irina Ropot, mama Anei.

A prins rădăcini în China

Când a luat hotărârea de a pleca în China, Ana se considera suficient de matură pentru a depăşi orice obstacol. Totuşi, abia ajungând la Beijing și-a dat seama cât de grea poate fi viața atunci când eşti pe cont propriu. “Comunicam cu părinţii o dată la câteva săptămâni. Multi studenţi s-au întors acasă după primele zile, iar eu mi-am promis că voi fi puternică şi voi reuşi”, ne-a mărturisit Ana.
A trecut ceva timp până basarabeanca a depăşit bariera lingvistică şi s-a obişnuit cu diferenţa de mentalitate, cu temperaturile din China, cu mâncarea foarte grasă și picantă. Acum, la şase ani distanţă, ea spune că a prins rădăcini în îndepărtata ţară şi că printre chinezi se simte ca acasă.

Nu a fost niciodată un etalon al frumuseţii

În China, Ana şi-a încercat puterile în cadrul mai multor concursuri de inteligenţă şi frumuseţe. Aşa, în 2009 devenea Miss Fujian, în 2010 – Miss Laoway, iar în toamna anului 2011, în cadrul unui concurs unde a trebuit să-şi demonstreze capacitările lingvistice, artistice și inteligența, câștiga titlul “Cel mai dotat străin din China”.
“I-am insuflat încă din copilărie că-i frumoasă și deşteaptă. Totuşi, niciodată nu a fost un etalon al frumuseţii. Din acest motiv eram contra acestor concursuri, nu doream să-și piardă încrederea în sine. Mai ales că, fiind departe de noi, nu ar fi avut cine să o consoleze. Ea însă ieșea mereu învingătoare, iar mie nu-mi venea să cred!”, ne-a mărturisit cu mândrie mama Anei.

A jucat într-un film în China

A aflat de casting de la una din profesoarele sale şi, deşi nu avea experienţă, a decis să-şi încerce puterile şi în domeniul cinematografiei. “Când am ajuns la locul desfăşurării castingului și am văzut zecile de fete cu scenariile în mână, mi-am pierdut curajul. Însă în joc era rolul de prințesă romană, iar eu nu puteam să-l pierd”, susține Ana.
Şi nu l-a pierdut.
După două zile, basarabeanca a zburat la Xijiang, unde aveau loc filmările. Ana Ropot a jucat rolul prințesei Gaia, care porneşte cu o caravană pe Drumul Mătăsii, în speranţa de a-și redobândi averea pierdută. În drum, caravana e atacată de hoți, iar prinţesa romană e salvată de un prinț chinez.
În Moldova, premiera filmului “The legend of the Silk Road” va avea loc în vara acestui an.

Prezintă o emisiune

Acum moldoveanca își face studiile de master în Relații Internaţionale și Diplomaţie, adesea este invitată la evenimente în calitate de prezentatoare, este apreciată de chinezi și prezintă o emisiune lunară la un post britanic cu sediul la Beijing.*