Regele Umorului, Gheorghe Urschi, a revenit în ţară!

Regele Umorului, Gheorghe Urschi, a revenit în ţară!

Acum jumătate de an, Gheorghe Urschi a suferit un accident vascular cerebral, iar rudele artistului au decis să-l ducă în Israel, pentru a urma un tratament sub supravegherea celor mai buni specialişti. Acum şase zile, Regele Umorului a revenit în ţară, iar starea sa de sănătate este mult mai bună.

Umoristul Gheorghe Pârlea, prietenul şi colegul de scenă al lui Gheorghe Urschi, a declarat pentru „apropo” că tratamentului pe care prietenul său l-a urmat în Israel nu a fost zadarnic. „Acum se simte mai bine, a terminat tratamentul şi e bucuros că s-a întors acasă, iar noi ne bucurăm să-l ştim mai bine”, ne-a mărturisit umoristul.
Precizăm că în luna iunie 2011, Regele Umorului a suferit un ictus cerebral şi a fost internat în stare gravă la Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie din Chişinău. Cu o săptămână înainte de producerea incidentului, maestrul susţinuse o serie de spectacole în România, iar deplasarea dincolo de Prut l-a surmenat.
Gheorghe Urschi a mai fost internat de urgenţă la Spitalul Cancelariei de Stat şi în februarie 2011. Artistul chemase ambulanţa din cauza unor dureri acute în zona pancreasului. „Mi-au prescris şi o dietă, aşa că trebuie să fiu ascultător”, spunea atunci Regele Umorului.
„apropo” îi urează maestrului Gheorghe Urschi multă sănătate!
L.N.

Foto: allmoldova.com