..

ULTIMA ORĂ! Căpitanul „Concordia” a încercat să fure cutia neagră!

ULTIMA ORĂ! Căpitanul „Concordia” a încercat să fure cutia neagră!

Francesco Schettino (52 de ani), căpitanul navei de croazieră „Costa Concordia”, care a naufragiat la sud de Toscana în noaptea de 14 ianuarie, se face vinovat de producerea naufragiului, scrie portalul Life News. Conform datelor anchetei în curs de desfăşurare, căpitanul s-a apropiat prea mult de mal şi a încercat să facă o manevră periculoasă doar pentru a-l saluta pe un camarad de-al său care se afla pe insula Giglio, iar de dragul prieteniei şi a unei tradiţii formate a dat indicaţii să schimbe cursul pe care-l urma nava.

Ideea saluturilor de pe apă pentru apropiaţii de pe uscat a luat naştere atunci când unul din ofiţerii marini şi-a făcut un obicei din a o saluta astfel pe soţia sa, aflată pe ţărm. Din păcate, pachebotul s-a lovit de recif, iar bilanţul accidentului e unul tragic.
Acum câteva ore, procurorii i-au adus căpitanului noi învinuiri. Folosindu-se de haosul creat pe corabie, Francesco Schettino, care avea o experienţă în domeniu de 11 ani şi care s-a aflat la cârma navei din 2006, a încercat să fure cutia neagră a „Costa Concordia”, dar mai târziu, luat la întrebări de oamenii legii, a declarat că „vroia să păstreze în siguranţă cutia”. Mai mult decât atât, italianul a părăsit corabia înainte de evacuarea călătorilor, el fiind văzut pe ţărm cu câteva ore înainte de aducerea la ţărm a ultimilor pasageri. Conform Codului maritim, căpitanul care părăseşte nava în acest fel riscă până la 12 ani de puşcărie.
Menţionăm că în rezultatul naufragiului, din cei 4200 de pasageri, 6 au murit, 16 au dispărut fără urmă, peste 60 de persoane au fost rănite.

N.T.

Vizualizări: 1480

Comentează