Ambasadorul Marius Lazurcă l-a felicitat pe PS Marchel, episcopul de Bălţi, de ziua îngerului – FOTO

Ambasadorul Marius Lazurcă l-a felicitat pe PS Marchel, episcopul de Bălţi, de ziua îngerului – FOTO

Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, a sărbătorit astăzi, 11 ianuarie, ziua îngerului. La slujba de la catedrala „Sfinţilor Constantin şi Elena” din Bălţi au venit episcopul de Cahul şi Comrat, Anatolie şi episcopul de Tiraspol şi Dubăsari, Savva, precum şi ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar Marius Lazurcă şi primarul de Bălţi, Vasile Panciuc.

PS Marchel a spus că a mai invitat şi alţi oficiali însă ei nu au venit, chiar dacă l-au asigurat că vor fi prezenţi. Întrebat dacă l-a invitat şi pe ambasadorul Rusiei la ceremonia religioasă, episcopul Marchel a spus că nu a făcut o asemenea invitaţie.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurcă l-a felicitat pe PS Marchel şi a i-a mulţumit pentru posibilitatea de a se alătura credincioşilor din Bălţi. „Este, pentru mine, un prilej de bucurie să fiu în mijlocul fraţilor de credinţă. Mulţumesc că mi-aţi dat ocazia să fiu în mijlocul dreptcredincioşilor din Bălţi, în această frumoasă catedrală. Odată ce am participat la această sfântă slujbă, permiteţi-mi să mă consider şi eu membru al acestei comunităţi”, a spus ambasadorul Lazurcă.



Cuviosul Părintele Marcel era din Apamia, oraş în cea de a doua Sirie, dintr-un neam cinstit şi vestit. A învăţat toată ştiinţa acelei vremi, dar dispreţuind-o, a părăsit toate averile sale şi s-a dus la Efes, unde a găzduit la nişte binecredincioşi creştini. A intrat apoi în una din mănăstirile de acolo şi a dus viaţă îmbunătăţită de schimnic. Aflând de petrecerea dumnezeiască a Sf. Alexandru, care vieţuia în Mănăstirea neadormiţilor, s-a dus la el. A rămas şi el în mănăstire şi-i întrecea pe toţi fraţii prin sporul lui de fiecare zi în virtute. După adormirea stareţului Alexandru şi al lui Iacob, stareţul de după el, a fost rânduit Cuviosul Marcel stareţ al mănăstirii. Cu harul lui Hristos a săvârşit multe minuni. A adormit în Mănăstirea neadormiţilor şi s-a odihnit în Domnul.

HotNews.md