Ştefan Petrache, lovit de-o boală cruntă: „Rupeam carnea de pe mine!”

Ştefan Petrache, lovit de-o boală cruntă: „Rupeam carnea de pe mine!”

Acum doi ani, Ştefan Petrache a fost diagnosticat cu diabet zaharat, iar boala i-a afectat întreg organismul. Recent, din cauza stresului, artistul a făcut o formă gravă de neurodermită şi se află internat la Dispensarul Dermatovenerologic Republican. Din cauza problemelor de sănătate, Ştefan Petrache a ajuns să cântărească 57 kg.

Zilele acestea, din cauza stresului şi a diabetului zaharat, Ştefan Petrache a făcut o formă gravă de neurodermită, care, spun medicii, nu are leac. „Mă simt ca dracu-n schini. Am apelat la ajutorul medicilor, căci nu mă mai pot vindeca. În ultimul timp, din cauza mâncărimilor, rupeam carnea de pe mine”, ni se destăinuie maestrul, precizând că în ultimul timp, a avut parte de multe neplăceri şi stresuri, despre care, însă, preferă să nu vorbească. De un an şi nouă luni, Ştefan Petrache e doar prin spitale, a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale complicate, iar una din ele a durat mai bine de şapte ore. Cu toate acestea, artistul spune că nu-şi pierde simţul umorului şi verticalitatea. „Moral şi psihologic sunt cumpătat şi gata pentru orice situaţie. Am suferit şi o operaţie de schimbare a venelor. De la 73 de kg am ajuns să cântăresc 57. Tratamentul pe care-l urmez e pe viaţă, gata, până aici mi-a fost”, ne povesteşte artistul.

La un pas de a i se amputa un picior

Medicii i-au promis lui Ştefan Petrache că mâine îi vor permite să meargă acasă pentru a face o baie. Pentru a-i ameliora senzaţiile de mâncărime, interpretul este dat cu unguente din cap până în picioare. Şi, de parcă asta n-ar fi de ajuns, artistul a fost la un pas de a-i fi amputat piciorul stâng, pentru care medicii au luptat, ca într-un final, să reuşească să-l salveze, cel puţin pentru pentru câteva luni – în dependenţă de evoluţia bolii. Cu toate acestea, Ştefan Petrache spune că este fericit că poate să se plimbe prin curtea spitalului. „Pentru plimbări în aer liber, spitalul mi-a oferit două cărămizi pe care să le port în buzunar, să nu mă ia vântul. (n.r – Râde). Şofez, n-am încotro. Mi-am parcat maşina în curtea spitalului, căci nu pot să apelez mereu la ajutorul fetei mele, care are doi copii mici şi nu reuşeşte mereu să mă însoţească. O dată la două zile merg la Spitalul Republican, unde mi se schimbă pansamentele”, mai spune Ştefan Petrache.
Cu toate că şi medicii i-au recomandat să lase fumatul, artistului nu-i reuşeşte să se debaraseze de acest viciu.

Evitat de colegii de breaslă

În aceste momente, maestrului îi este alături familia şi prietenii, care se străduie să găsească o clipă liberă pentru a-l vizita la spital. Interpretul spune că mai tot timpul colegii săi de breaslă s-au ferit de el, deoarece mereu a spus lucrurilor pe nume. Maestrul mai spune că este creştin şi consideră că Dumnezeu ne-a dat limbă nu ca să minţim, ci ca să spunem ceea ce credem.
Lunar, pentru investigaţii şi medicamente, Ştefan Petrache scoate din buzunar 3500 de lei, iar de de două ori pe an, interpretul va fi nevoit să se interneze în spital, pentru tratament profilactic.

Nu vrea să devină o povară pentru copiii săi

„În ultimul timp, am început să scârţâi la capitolul financiar, mi s-a subţiat portofelul. Cei care mă cunosc ştiu că niciodată nu am umblat cu mâna întinsă. Nu am de gând s-o fac nici de-acum înainte. Dacă aşa m-a pedepsit Dumnezeu, de ce ar trebui ca şi alte persoane să fie pedepsite de mine? Nu voi apela la conducerea ţării să-mi ofere o mână de ajutor, căci nimeni nu-mi este dator. De un singur lucru mă rog la Dumnezeu: să nu fiu o povară pentru copiii mei. Să mă duc, dar repede”, ne mai mărturiseşte Ştefan Petrache.
Cât timp stă pe patul de spital, artistul spune că ascultă muzică şi citeşte cărţi. Acum citeşte o carte din domeniul medicinei, pentru a şti totul despre bolile de care suferă şi evoluţia acestora.*
Lena NEGRU
Foto: Vip Magazin