Soluţii ca să păstrezi aerul curat în casă şi iarna

Soluţii ca să păstrezi aerul curat în casă şi iarna

Ştiai că poţi avea aerul mereu proaspăt în casă cu ajutorul plantelor, precum levănţica, ficusul şi busuiocul? clickpentrufemei.ro  îţi dă cele mai bune idei în acest sens.

O casă bine aerisită te ajută nu numai să te relaxezi, ci să-ţi menţii şi sănătatea.

Ca să ai o astfel de locuinţă, începe prin a renunţa la fumatul în interior, aeriseşte zilnic casa şi foloseşte-te de miracolele naturii!

Bicarbonatul de sodiu, pentru frigider

Un alt dezodorizant de încredere este bicarbonatul de sodiu. Pui un vas cu bicarbonat în frigider şi mirosul de mâncare va fi imediat absorbit.

Este la fel de eficient şi dacă-l presari pe covor, îl laşi să acţioneze un sfert de oră, după care freci cu o perie înmuiată în apă caldă.

Un vas cu bicarbonad de sodiu poţi pune şi în baie, unde, de multe ori, se întâmplă să nu existe aerisire directă, ceea ce favorizează apariţia mirosului de mucegai.

Dacă ai pisică, pune un recipient cu bicarbonat chiar lângă litiera ei.

Ficusul absoarbe substanţele nocive

Unele plante de apartament au nu numai un rol decorativ, ci sunt adevărate filtre de aer.

Printre acestea, se numără arborele de cauciuc, aloe vera, azaleea, cactusul, planta păianjen şi ficusul împletit.Ficusul poate absorbi până la 271 de micrograme de substanţe chimice care poluează orice apartament, în special formaldehidele produse de lemn, hârtie şi fum de ţigară.

Cât despre planta păianjen, absoarbe în câteva zile 90% din substanţele nocive din fumul de ţigară.

Scorţişoara alungă mirosurile grele

Un aliat de nădejde în lupta cu mirosurile neplăcute din dormitor, din bucătărie sau din camera de zi este scorţişoara.

Nu trebuie decât să presari câte puţin din acest condiment într-un vas cu apă fiartă. În câteva minute, mireasma se va răspândi rapid în încăpere, reîmprospătând aerul.

Tot în aceeaşi apă mai poţi presăra şi câteva coji de portocală sau de lămâie. Totodată, un buchet de flori de levănţică sau de busuioc, presărate într-un colţ al camerei, vor face minuni, căci absorb mirosul de tutun.

Elimină sursele toxice

Fumul de ţigară e extrem de nociv iar cei care sunt fumători sunt nevoiţi să-şi aerisească constant casa, inclusiv pe timp de iarnă, când se folosesc surse alternative de încălzire.

Acest lucru se va reflecta în factura de la căldură întrucât caloriferele vor consuma mai multă energie pentru a readuce camera la temperatura dinainte ca aceasta să fi fost aerisită. O soluţie e aceea ca fumătorii să iasă pe balcon, dacă au neapărată nevoie de o ţigară.

Sobele şi boilerele pot emite diverse gaze dăunătoare astfel că o casă în care sunt instalate astel de dispozitive trebuie aerisită constant. De asemenea, pentru ca sobele şi boilerele să nu devină o sursă de poluare, este recomandat să te ocupi de întreţinerea lor.

Setează la minim caloriferele sau alte surse alternative de încălzire pe care le foloseşti cu circa 15 minute înainte de a aerisi camera. De asemenea, după ce ai aerisit, e recomandat să mai aştepţi câteva minute înainte de a seta caloriferele din nou la maximum.

Foloseşte sisteme de ventilaţie, ventilatoare electrice sau umidificatoare de aer pentru a menţine o calitate bună a aerului în casă.Acestea se dovedesc foarte utile mai ales dacă ai probleme legate de condens sau mucegai.