INCREDIBIL! Uite-l pe clarvăzătorul înviat din morţi – FOTO

INCREDIBIL! Uite-l pe clarvăzătorul înviat din morţi – FOTO

Clarvăzătorul Moisei Lepădatu a ajuns cunoscut peste hotarele Moldovei după ce a participat la emisiunea „Битва экстрасенсов” (Lupta clarvăzătorilor) din Ucraina, unde s-a clasat în primii 12 din cei 236 de concurenţi veniţi din toată lumea.

„Am simţit că am darul clarviziunii încă din copilărie, de pe la vârsta de 10-12 ani. Eram altfel decât copiii de seama mea: ştiam ce voi fi întrebat la şcoală, ce bilet voi avea la examen, puteam să fac previziuni despre oamenii din sat. Mama mea, Maria, a fost și ea o mare clarvăzătoare, iar pe vremea lui Stalin chiar i s-a permis să trateze oameni, deși știm cu toții că în acea perioadă puteai fi împuşcat pentru activităţi de acest gen. Mama Maria trata cât zece medici la un loc, putea să primească și câte 20 de oameni odată, le spunea despre trecut şi viitor. Se vede că de la ea am moştenit acest dar”, ne-a declarat Moisei Lepădatu, clarvăzătorul din Fălești, al cărui nume a devenit cunoscut în tot spațiul ex-sovietic.

Au vrut să-l îngroape de viu

În toamna lui 1986, i s-a întâmplat un accident bizar. Pe când trecea pe lângă Institutul de Medicină, a fost prins, băgat cu forța într-o ambulanță și dus într-un apartament de pe str. Albişoara. „M-au bătut, m-au tăiat şi m-au împuşcat în mână, iar când atacatorilor li s-a părut că-s mort, m-au dus şi m-au aruncat de pe podul de lângă Circ. Un paznic care a văzut întâmplarea a chemat salvarea. Crezându-mă mort, medicii m-au lăsat la morgă trei zile. Eu însă auzeam ce se vorbea, iar cu ochiul stâng vedeam ca prin ceață. În ziua când urma să fiu dus la groapă, am reuşit să-mi mişc un pic mâna, astfel că o femeie a observat că sunt viu şi a anunţat rudele mele”, își amintește clarvăzătorul.
Medicul care l-a consultat a spus că e „aproape mort” și i-a spus familiei să-l ia acasă. „Am stat două luni fără niciun tratament, îmi revenisem, începusem să vorbesc. Am decis să-mi găsesc singur leacul, așa că m-am dus în codrii din Călăraşi. Căutam stejari seculari şi stăteam lipit de ei, iar copacii aceştia îmi dădeau energia care mă ajuta să mă vindec”.
După jumătate de an, când a mers din nou la medicul care-l consultase după morgă, acesta a refuzat să creadă că în fața lui stă chiar omul pe care-l declarase „aproape mort”.

„Eram gata să înfrunt și-un război!”

În 2008, la hotelul „Cosmos”, a fost organizată o preselecţie pentru emisiunea „Битва экстрасенсов” din Ucraina, iar Moisei Lepădatu s-a plasat pe locul 1 printre participanţii din R. Moldova. „Am luat parte abia anul acesta la show. Eram mulţi concurenţi – peste 200, iar condiţiile create de organizatori au fost extrem de dure, astfel ca să reziste doar cei care au cu adevărat darul de a prezice. Unii au plecat încă înainte de începerea probelor. Îndată ce intram, uşile încăperii se încuiau, iar afară, pentru orice eventualitate, aşteptau două ambulanţe. Era o gălăgie de nedescris acolo, practic era imposibil să te concentrezi, o femeie din faţa mea a leşinat chiar. Eu însă simţisem cu o zi înainte ce se va întâmpla şi eram gata să înfrunt şi-un război!”, ne povestește eroul nostru.

Pentru organizatori conta mai mult show-ul

După părerea lui Moisei Lepădatu, organizatorii au preferat ca participanţii să vină din cât mai multe ţări: SUA, Italia, Marea Britanie, Camerun, Letonia etc., astfel ca show-ul să pară mai interesant și ei să câștige rating, dar nu au ales după puterea clarvăzătorilor. „Prezentatorul emisiunii făcea tot posibilul să mă încurce, să fac o alegere greșită, ceea ce s-a și întâmplat, de fapt, la proba cu bărcile. Iar odată, din cauza faptului că translatorul a tradus greșit cuvintele mele, am pierdut concursul. Mi-a părut straniu faptul că organizatorii au insistat să mi se dea traducător de ucraineană, cu toate că eu vorbesc rusa. Cred că astfel au vrut să mă elimine cât mai repede din concurs, mai ales că în cazul altor concurenţi nu era o problemă faptul că vorbeau în rusă”, afirmă clarvăzătorul din Făleşti, supărat pe organizatorii emisiunii și pentru că au omis să dea pe post anumite secvențe de care domnia sa se declară mândru. „În cadrul unei probe am răspuns corect și am dus maşina de măcinat cafea în restaurantul de unde a fost luată. Într-o încăpere a restaurantului era ascuns un chelner: eu am spus cum îl cheamă, ce vârstă are şi unde e ascuns. Tot atunci am găsit tacâmurile ascunse și le-am pus pe masa de pe care fuseseră luate”, ni se destăinuie domnia sa.
L-am întrebat pe dl Moisei Lepădatu dacă ar mai accepta să participe la acest gen de emisiuni. „Dacă voi mai fi invitat, le voi pune condiţiile mele, ca să evit discriminarea”, ne-a răspuns clarvăzătorul.*

Vlad VASILCOV